Votacions del CMI de Quart de Poblet als Pressupostos Participatius 2022

Aquest 2022, igual que en anys anteriors, l’Ajuntament de Quart de Poblet, ha continuat comptant amb la mirada de la infància en el desenvolupament dels Pressupostos Participatius.

La regidoria de Govern Obert, dirigida per Jose Acosta, al costat de la d’Infància, dirigida per Consuelo Campos, garanteixen el dret de les infàncies, a ser escoltades, respectant les seues opinions i llibertat de pensament, comptant des del principi amb elles en aquest procés de decisió en el qual la ciutadania decideix sobre part dels recursos municipals.

A més de població de menor edat, representada pel CMI (Consell Municipal d’Infància), les propostes dels Pressupostos Participació emanen de representants del Consell Local de Participació Ciutadana, així com els plans d’actuació prioritaris, fixats per la ciutadania de Quart de Poblet, en el marc d’actuació del Programa Operatiu FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) per a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI).

En la jornada, celebrada el 9 de març, conselleres i consellers van compartir espai amb el Fòrum d’Infància, representació dEsplai Sambori i Somriure, al costat de les xiques i xics del Centre Obert. Una sessió en la qual van treballar en les propostes dels Pressupostos Participatius, per a l’AU2030 local i com a part del procés participat que s’està realitzant per a l’elaboració del Pla d’Infància. Totes dues regidories al costat del personal tècnic, van estar durant la sessió acostant i fent accessible tota la informació del procés, així com acompanyant en durant el treball.

Va ser especialment interessant, en la trobada, reconéixer la preocupació compartida pels diferents grups respecte a la protecció i cura del Medi Ambient, sent finalment la temàtica que durant aquest curs desenvoluparà el CMI, a raó de representar la inquietud compartida de les xiquetes i xiquets de Quart de Poblet.

Les propostes més significatives van ser:

 • Neteja del va riure i dels espais naturals de Quart de Poblet.
 • Creació d’un refugi d’animals.
 • Creació d’un Ecoparc en l’àrea municipal de Quart de Poblet.
 • Fomentar la Participació Ciutadana.

Destacant la seleccionada per a portar al llistat dels Pressupostos Participatius amb l’objectiu de fomentar la Participació Ciutadana millorant l’accessibilitat a través de la: “Renovació de l’espai d’informàtica per a fomentar les TIC com a eina de cohesió social”

Les votacions als Pressupostos Participatius estan obertes fins al pròxim 20 de maig, havent-se iniciat el passat 19 d’abril d’abril. Poden participar en la votació totes les persones empadronades a Quart de Poblet majors de 16 anys, votant fins a cinc propostes, per a decidir a quines inversions s’assignen 200.000 €. Les propostes disponibles per a la seua votació són les següents:

 1. Recondicionament de la Sala de Musculació Ramón Laporta (pressupost de 40.000€)
 2. Digitalització per a l’ocupació i la formació (pressupost de 15.000€)
 3. Senyalística, adequació i altres accions per a la millora i el benestar de les colònies felines (pressupost de 20.000€)
 4. Renovació i condicionament dels “pipicanes” (pressupost de 30.000€)
 5. Adquisició i instal·lació d’aparca bicicletes (pressupost de 40.000€)
 6. Renovació de l’espai d’informàtica per a fomentar les TIC com a eina de cohesió social (pressupost de 20.000€)
 7. Renovació del mobiliari del centre de convivència de majors San Onofre (taules, cadires, armaris, escriptoris i pissarra) (pressupost de 40.000€)
 8. Renovació dels equips informàtics del centre de convivència de San Onofre (pressupost de 10.000€)
 9. Instal·lació de plaques solars fotovoltaica en la coberta de la tribuna del camp de futbol municipal (pressupost de 40.000€)

El Consell Municipal d’Infància de Quart de Poblet va celebrar, dimecres passat 11 de maig, les votacions als Pressupostos Participatius 2022. Una sessió, que va comptar amb representants de l’àrea de Govern Obert, així com la presència de Consue Campos, Regidora d’Infància, aclarint i explicant en què consistien cadascuna de les propostes.

                           

Per a realitzar la votació, es va habilitar una urna i, consellers i conselleres, van depositar les seues paperetes i van triar les cinc propostes que el Consell Municipal de la Infància de Quart de Poblet votarà en els Pressupostos Participatius 2022:

 1. Instal·lació de plaques solars fotovoltaica en la coberta de la tribuna del camp de futbol municipal.
 2. Senyalística, adequació i altres accions per a la millora i el benestar de les colònies felines
 3. Renovació i condicionament dels pipicanes
 4. Renovació de l’espai d’informàtica per a fomentar les TIC com a eina de cohesió social (proposta del CMI)
 5. Adquisició i instal·lació d’aparca bicicletes.

Cal destacar, que aquests resultats, reflecteixen un gran grau de concordança amb les propostes realitzades el passat 9 de març, havent eixit triades aquelles propostes que estan íntimament relacionades amb la protecció al medi ambient i amb la Participació Ciutadana.

D’aquesta manera la veu de la infància, com a part de la ciutadania de Quart de Poblet, es troba representada, per a decidir, un assumpte tan important com el destí que es dona a una part dels recursos municipals.

Els resultats als Pressupostos Participatius 2022 es podran consultar, una vegada finalitze el procés de votació, a través de l’APP iPARTICIPO.

Tagged with: , , ,