Visita de la directora general d’infància i adolescència a la reunió del 3 d’abril

Aquest dimecres, la reunió del Consell Municipal d’Infància i Adolescència de Quart de Poblet ha sigut un poquet diferent. Ja que van tindre la visita de la Directora General d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, que s’apropat per parlar amb les xiquetes i xiquets sobre com han quedat reglejades les seues aportacions a la llei de drets i garanties de la infància i adolescència. La nostra regidora, Consue Campos, va donar la benvinguda i va agrair la presència de Rosa, per apropar-se a una reunió del CMI.

Les nostres conselleres i consellers van preparar algunes preguntes sobre com han fet per a incloure les seues idees a la norma. Recordem que fa uns mesos, la nostra consellera Llum, va reclamar l’increment de la participació de les xiquetes i xiquets, amb la creació de més Consells, i l’elaboració d’una versió “amigable” i accessible. De fet aquesta va ser una de les preguntes que va fer la Consellera Sara, i Rosa va contestar-li que estaven treballant-la i que esperaven que per a finals de 2019 poder donar-li l’esborrany perquè els consells de participació li donen el vistiplau i poder presentar-la.

Com no podia ser d’altra manera, van preguntar per com anava la llei a regular el tema dels deures, tant en primària com en secundària, a la qual cosa la directora va explicar que també estaven treballant en l’àrea d’educació, en primària era més senzill obtindre el compromís per part de totes les parts de com conciliar el temps de lleure, oci i joc, amb la part formativa, respectant els temps necessaris per a cada cosa. En secundària és diferent, ja que part de l’aprenentatge depén de l’autonomia de l’estudiant.

També van preguntar com s’havia vist enriquida la llei en les aportacions de les xiquetes i xiquets, si tornarien a contar en elles i ells i so hi havia alguna cosa que ella havia inclòs en el seu dia a dia. Al que Rosa va respondre, que una cosa molt important havia sigut la incorporació a tots els seus àmbits d’actuació l’enfoque de drets i l’interés superior de la xiqueta i el xiquet, posant-lo per davant de qualsevol altra cosa. A més haver  treballat de la mà de la infància en aquest procés modificat el llenguatge de les persones adultes que treballen en aquest àmbit, passant de parlar de menor, a parlar d’infància i adolescència, amb un llenguatge més inclusiu.

Per últim, es va aprofitar per a parlar del tema de la violència, com que enguany el Consell està desenvolupant una campanya, entorn de la problemàtica del Bullying, i que el capítol II de la llei, tracta sobre la “Protecció de la vida i de la integritat física i psíquica” van demanar que per al desenvolupament de la norma es tinguera en compte que el maltractament també es podia donar entre iguals, que això era un aspecte que també havien de tindre en compte i ara mateix no es contemplava a la llei.

Van aprofitar la visita de la directora, per a preguntar-la a banda de la llei, perquè el telèfon d’ajuda a la infància era tan llarg (11611), se’ls va explicar que era un telèfon compartit a la Unió Europea, però que tractarien de veure si podria canviar-se per un número més senzill.

Etiquetado con: , , ,