VII Trobada Estatal de Consells de Participació Infantil i Adolescent

Aquest cap de setmana tres representants del Consell Municipal d’Infància i Adolescència (CMIA) de Quart de Poblet, han viatjat a Càceres per a participar en la VII Trobada Estatal de Consells de Participació Infantil i Adolescent.
Aquesta trobada impulsada per Plataforma d’Infància i UNICEF Comité Espanyol, ha comptant també amb la col·laboració d’altres ONG i Administracions Públiques autonòmiques i locals.
Al voltant de 180 xics i xiques entre 10 i 17 anys pertanyents a 60 consells de participació infantil i adolescent de 15 comunitats autònomes d’Espanya, s’han reunit a la ciutat de Càceres, amb l’objectiu d’intercanviar experiències, compartir processos de treball col·lectiu i plantejar assumptes del seu interés.
Aquesta és una trobada que se celebra cada dos anys, però que a causa de la situació de pandèmia dels últims anys, portava sense realitzar-se de manera presencial des de 2019.
Els blocs que s’han treballat en aquesta trobada, proposats per xiquetes, xiquets i adolescents del grup impulsor, han sigut els següents:
  •  Salut mental.
  •  Educació.
  •  Desigualtat i pobresa.
  •  Medi ambient.
  •  Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
Sens dubte els consellers i conselleres que han participat, gaudint de l’experiència, portaran noves idees i propostes que compartir amb la resta de companys i companyes.