Un xiquet de Quart de Poblet representa Europa en la cimera mundial de “Ciutats per a la Vida”

Isaac Llancel, acompanyat per Alaa Amar en la trobada, aborda la plena inclusió de les persones amb diversitat funcional i la reducció de la contaminació.
 Quart de Poblet, Paris, Grup
Isaac Llancel, membre del Consell Municipal de la Infància de Quart de Poblet, ha sigut la veu de la infància d’Europa en la cimera “Cities for Life” (Ciutats per a la Vida), celebrada a París amb la participació de mandataris i professionals de més de 120 països reunits entorn de la construcció de ciutats intel·ligents, sostenibles, inclusives i participades. Així ho va decidir la resta de xiquets i xiquetes de Burkina Faso, Filipines, Índia, Equador, Madagascar, Rússia, Canadà, Croàcia, Egipte i França que han portat fins a la trobada el punt de vista de l’adolescència i la infància del món. Isaac i la seua companya en el CMI, Alaa Amar, han sigut els únics representants espanyols i han viatjat acompanyats per la regidora d’Infància i Participació Ciutadana, Consuelo Campos.
Quart de Poblet, Paris, CMI
La intervenció d’Isaac es va centrar en les propostes orientades a construir ciutats inclusives, en les quals es respecten plenament els drets de les persones amb diversitat funcional, i sostenibles, reduint la contaminació, aspectes tots dos en els quals es treballa de forma transversal a Quart de Poblet. Li van acompanyar en la intervenció en la cimera Pariney (Índia), Sabrine (Madagascar) i Boris (França), en qualitat de representant del país amfitrió.
Quart de Poblet, Paris, CMI
Isaac i Alaa, que van ser elegits per sorteig entre tots els membres del CMI, van arribar a París amb el treball realitzat al costat de la resta de consellers i conselleres del CMI. Durant una setmana, han tingut l’oportunitat de conèixer la ciutat però, sobretot, d’intercanviar moments que no oblidaran amb xiquets i xiquetes d’altres països del món, que viuen realitats molt diferents a les seues. Junts i juntes van participar en un seminari previ a la cimera, en el qual van posar en comú els seus projectes per a consensuar la intervenció definitiva, on van parlar de justícia social, igualtat d’oportunitats, dret a una sanitat digna, la importància de l’educació i la necessitat de la participació de la infància i l’adolescència. “Per favor, escolten la veu dels xiquets i xiquetes. És possible treballar per un món més just, i si nosaltres som capaços d’organitzar-nos i hem arribat fins a ací, vostès han d’escoltar les nostres propostes perquè entre tots podem treballar junts per un món millor”, van demanar als mandataris assistents.
Quart de Poblet, Informació, CMI, Paris
Així mateix, van participar en una activitat en la Biblioteca de l’Ajuntament de París, on es van convertir en “llibres vius” per a crear una “Biblioteca Humana”, on cadascun va explicar la seua història, va parlar del seu país, a xiquets i xiquetes parisencs. “Va vindre moltíssima gent a escoltar-nos i hi havia persones voluntàries que traduïen els relats en les tres llengües oficials de la cimera: el francès, l’anglès i l’espanyol”, expliquen Isaac i Alaa, que va ser la elegida per a exercir com a bibliotecària i rebre les persones assistents.
Quart de Poblet, Paris, CMI abrac parisgrup
Hui, dijous 22 de novembre, partixen de París rumb a Quart de Poblet. Isaac, que té 13 anys i és alumne de l’IES La Senda, assegura que se sent “molt afortunat d’haver representat Europa i, com no, Quart de Poblet, en esta cimera. Gràcies al CMI per haver-me donat esta oportunitat. També ha sigut fantàstic conèixer persones tan importants com l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, o l’alcalde de Medellín. Tots es van posar en peus i em van aplaudir. He conegut a gent de tots els continents, he pogut parlar amb ells, és un privilegi poder tenir amics per tot arreu del planeta, i m’ha emocionat conèixer als xiquets croats, que són discapacitats i em sembla una gesta que hagen arribat fins a ací”.
Quart de Poblet, CMI, Paris
Per la seua banda, Alaa, de 12 anys i estudiant del col·legi Sant Enrique, assegura que mai es va imaginar participant en un esdeveniment d’eixa magnitud. “Ha sigut molt bonic conèixer persones d’altres parts del món, mai ho oblidaré. Han sigut molt amables amb nosaltres i, encara que hem treballat molt, ho hem passat molt bé”.
Quart de Poblet, Informació, CMI, Paris
Finalment, Consuelo Campos agraeix a l’organització de “Ciutats per a la Vida” el tracte que han rebut: “Tant l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, com totes les persones que s’han implicat en esta cimera des de l’ajuntament de la capital francesa, l’ONG Secours Poupolaire Française, que s’ha encarregat d’organitzar la participació infantil, i UNICEF ens ho han posat molt fàcil i han fet que estos dies siguen inoblidables i molt enriquidors per a tots i totes a nivell personal”.
Quart de Poblet, CMI, Paris
“Vore Isaac representant la infància i l’adolescència europea i Alaa rebent els xiquets i xiquetes parisencs en una activitat meravellosa, com la de la Biblioteca Humana, va ser molt emocionant i sentim molt d’orgull. A Quart de Poblet portem molts anys escoltant la veu dels xiquets i xiquetes, dels adolescents i dels joves, i esta oportunitat ha sigut un reconeixement a un treball ben fet, que seguirà creixent dia a dia”, afig la regidora, qui agraeix la tasca desenvolupada en el CMI per tots els consellers i conselleres que l’han conformat en els seus 10 anys d’història, per l’equip tècnic municipal, pels centres educatius, per l’associació local Impuls i per organitzacions com UNICEF Comité Español i Moviment contra la Intolerància.
Precisament demà, 24 d’octubre, la commemoració dels 10 anys del CMI i del Dia dels Drets de la Infància s’uniran en el Ple Infantil, que se celebrarà a les 18 hores en l’Ajuntament i en el qual els consellers i conselleres dialogaran amb l’equip de govern municipal i li traslladaran les seues propostes. Han confirmat la seua assistència la directora general de la Infància i Adolescència, Rosa Molero, i el president d’UNICEF Comitè Comunitat Valenciana, José Cardona.
Quart de Poblet, CMI, Información, Infancia, Paris
Etiquetado con: , , , ,