Setmana de la Infància

 

La Setmana de la Infància, que se celebra del 17 al 25 de novembre, naix entorn de la commemoració del 20 de novembre, declarat Dia Universal del Xiquet per ser la data en la qual l’Assemblea General de l’ONU va aprovar la Declaració dels Drets del Xiquet en 1959 i en què es va aconseguir, tres dècades després, acordar el text final de la Convenció sobre els Drets del Xiquet, d’obligat compliment per a tots els països que l’han signada.

Des del Consistori s’han celebrat nombroses activitats per a commemorar aquesta data, arrancant el dilluns 18 amb la inauguració de l’exposició “Els ODS per a tots els infants i joves del món”, organitzada per UNICEF i que es pot visitar a la Sala d’Exposicions de Quart Jove. I, un dia després, es va celebrar el Fòrum de la Infància.

Els actes han continuat amb el contacontes “El Petit Príncep”, una obra de marionetes i amb l’activitat per a adults, amb la xarrada TEA d’Unisocietat a les 19 hores a la Casa de Cultura.

El Ple Municipal d’Infància està previst el 21 de novembre, a les 18 hores en el Saló de Plens de l’Ajuntament. Durant la sessió, els consellers i les conselleres del CMI, en el desenvolupament del qual es compta amb la col·laboració de l’associació local Impuls, ocupen els escons i traslladen a l’alcaldessa i a la regidora Consue Campos els seus projectes i les seues propostes per al municipi, a més de fer balanç de l’aconseguit durant l’any.

Tant l’Esplai Sambori com l’Esplai Somriure centraran la seua activitat el 23 de novembre, a partir de les 10.30 hores, en els Drets de la Infància. Finalment, el diumenge 24 de novembre, a les 18 hores, l’Auditori Vaig moldre de Vila acollirà l’obra de teatre infantil “Xocolat“, de la companyia valenciana Teatre Paradís.

Tagged with: , , , , , ,