Representants del CMI de Quart de Poblet a la cimera mundial de l’ONU “Ciutats per a la vida” a París

Representants del CMI de Quart de Poblet a la cimera mundial de l’ONU “Ciutats per a la vida” a París

Una xiqueta i un xiquet del Consell Municipal d’Infància de Quart de Poblet representaran a Espanya en la cimera mundial “Ciutats per a la Vida” que se celebra a París.

Alaa Amar i Issac Llancel, al costat d’altres 13 xiquets i xiquetes del món, intervindran en el plenari del fòrum, en el qual participen representants de l’ONU.
Quart de Poblet, CMI, Paris, Unicef

Una Xiqueta i un xiquet de Quart de Poblet, Alaa Amar, i Isaac Llancel, seran els representants d’Espanya en la cimera “Cities for Life” (Ciutats per a la Vida), que celebra a París la seua segona trobada dels dies 17 al 23 de novembre i en la qual participen càrrecs públics i tècnics de 120 països entorn de la construcció de ciutats intel•ligents, sostenibles, inclusives i participades. D’esta forma es reconeix el treball del Consell Municipal de la Infància (CMI) del municipi, en la construcció del qual ha tingut una important contribució UNICEF, col•laboradora de la cimera, on participa també ONU-HABITAT. Al costat d’ells, hi haurà altres 13 xiquets i xiquetes de Burkina Faso, Filipines, Índia, Equador, Madagascar, Rússia, Canadà, Croàcia, Egipte i França.

L’alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, ha agraït a l’organització de “Cities for Life” que “permeten a dues dels nostres consellers i conselleres viure una experiència única, que els va a enriquir com a persones i que per a Quart de Poblet és un orgullo”.

Martínez recorda que precisament el dia 20 d’este mes de novembre es complixen 10 anys del naixement del CMI de Quart de Poblet, per la qual cosa “és moment de reconéixer la labor realitzada i d’agrair les aportacions de tots els xiquets i xiquetes que han participat en ell, de les seues famílies i dels centres educatius pel seu compromís amb el projecte, així com d’institucions com a UNICEF Comitè Español i Moviment contra la Intolerància, que ens han donat un suport fonamental. Una vegada més som un model a seguir gràcies a l’esforç conjunt. A Quart de Poblet la veu de la infància s’escolta, les propostes del CMI es tenen en compte en la gestió municipal, donant lloc a projectes com les pistes esportives a l’aire lliure al costat de la Biblioteca, el futur parc de skate o el disseny de diferents parcs infantils. Per aquesta raó, UNICEF ens va reconèixer com a Ciutat Amiga de la Infància i ara se’ns dóna esta oportunitat. No podíem tenir millor celebració d’este desè aniversari”.

Alaa té 12 anys i estudia en el col•legi Sant Enrique, mentre que Isaac té 13 anys i és alumne de l’IES La Senda. L’elecció es va realitzar per un sorteig en el qual van estar presentes tots els consellers i conselleres del CMI, inclosos els nous elegits el passat 4 d’octubre, i les seues famílies. Tots dos viatjaran a París al costat de la regidora d’Infància i Participació Ciutadana, Consuelo Campos, dijous, 17 de novembre, per a incorporar-se a les activitats programades, en les quals a més de treballar la seua participació en la cimera, la ciutat de París els ha organitzat visites turístic-culturals al Museu del Louvre, la catedral de Notre Dame, la Tour Eiffel, els Camps Elíseos, el Palau Nacional dels Invàlids o el Barri Llatí.

Quart de Poblet, CMI, Informació, Paris

Isaac i Alaa participaran en dos tallers previs de preparació de la intervenció infantil en el plenari del cim Cities for Life, en el qual estaran representants de tots les ciutats membre i d’ONU-HÀBITAT. Serà el dia 21 a les 11.40 quan s’escolte la veu de la infància amb les seues propostes per a la creació de ciutats més justes, humanes i lliures, gràcies a la transparència, la participació, la noviolència i la innovació centrada en els éssers humans, que és l’objectiu d’esta iniciativa mundial.

Posteriorment, ja a la vesprada, tenen programat un taller amb el títol “Biblioteca Humana”, en el qual uns xiquets i xiquetes podran ser llibres, explicant una història que arreplegue les seues experiències i uns altres actuaran com a bibliotecaris guiant la sessió. En concret, hauran de compartir les seues vivències en algun projecte entorn d’un o varis d’estos temes: ciutats inclusives, on qualsevol troba en el seu lloc i ningú és exclòs; resiliència (buscant maneres de superar obstacles) i innovació per a les ciutats (solucions o projectes creatius).

Quart de Poblet,, CMI, Informació, Paris, Unicef

Els dos representants quarters han preparat les seues propostes al costat de la resta de membres del CMI, on des de la seua creació s’han desenvolupat moltes iniciatives vinculades a les temàtiques elegides per Cities for Live, una estratègia d’innovació oberta creada en Medellín (Colòmbia) i liderada per l’Ajuntament de la capital i la Corporació Ruta N, que busca crear una xarxa de ciutats per a donar solució conjunta a les problemàtiques globals, de la mà de la ciutadania i el treball col•laboratiu a través de la co-creació, la transferència de coneixement i experiències i la intel•ligència col•lectiva i utilitzant eines tecnològiques i promovent el treball col•laboratiu i solidari.

Els principals reptes són consolidar les ciutats com a llocs de vida, incloents, equitatius, assegurances, intel•ligents i amb justícia social, treballant principalment diversos eixos temàtics mobilitat, planejament i disseny urbà, desenvolupament social, medi ambient, govern i seguretat. Compta amb la plataforma de cocreación CITIES FOR.LIFE, en la qual es processen reptes urbans específics i es reben propostes de solució de la comunitat global i d’un banc d’experiències innovadores reeixides. Així, es formulen plans d’acció per a les ciutats.

Quart de Poblet, CMI, Informació, Paris, Levante-emv.com

Tagged with: , , , , ,