Regidoria d’Infància i Adolescència

La Regidoria d’Infància de l’Ajuntament de Quart de Poblet  té com un dels seus principals eixos de treball la promoció, difusió i reconeixement dels Drets de la Infància, considerant als xiquets i les xiquetes del municipi com a ciutadans i ciutadanes de ple dret, emmarcant les nostres accions en l’educació per a la participació.

Pretenem crear estratègies que ajuden als xiquets i les xiquetes a participar plenament en totes les àrees de la seua vida quotidiana, tenint sempre en compte la seua particular forma de comprendre el món i de participar en ell.

On trobar-nos: Quart Jove

Carrer de la Torreta, 1. 46930, Quart de Poblet

Horari d’atenció

  • Dilluns, de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores.
  • De dimarts a dijous, de 9 a 14 hores i de 17 a 20 hores.
  • Divendres, de 9 a 14 hores.

Contacte

Tel. 961531459

infancia@quartdepoblet.org

 

L’Ajuntament de Quart de Poblet, continuant la línia de treball que segueix en les seues diferents àrees, participa activament en dues xarxes relacionades amb la infància.

 

Ciutats Amigues de la Infància

El Programa Ciutats Amigues de la Infància està impulsat per UNICEF Espanya, el Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i la Xarxa Local a favor dels Drets de la Infància i Adolescència.

Amb aquest programa es pretén impulsar i promoure l’aplicació de la Convenció sobre els Drets del Xiquet en l’àmbit de les Entitats Locals. S’afavoreix el treball en xarxa entre i amb les Entitats Locals espanyoles amb la finalitat de fomentar l’aplicació de la CDN.

L’Ajuntament de Quart va rebre el seu primer reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància l’any 2010.

Renovació en 2014.

Podeu trobar més informació en aquests enllaços:

APS Grup Promotor d’Aprenentatge Servei de la Comunitat Valenciana

El grup promotor de l’ApS de la Comunitat Valenciana vol oferir un marc estable de trobada per a tota la gent que té interés en aproximar-se o posar en marxa iniciatives d’Aprenentatge-Servei.

A més, participem en la Red Española de Aprendizaje-Servicio i estem en contacte amb la resta de grups i centres de promoció de l’ApS del conjunt d’Espanya.

El grup funciona amb un equip de coordinació que integra persones amb perfils molt diversos: professorat de centres educatius i universitats, professionals i voluntaris d’entitats socials, tècnics municipals… i amb un grup ampli de persones que estem constituïnt en estos moments a partir dels cursos i jornades celebrats recentment i dels contactes amb persones de tota mena que estan impulsant experiències d’ApS o tenen interés en promoure-les.

L’objectiu principal és difondre per tot arreu la metodologia de l’Aprenentatge-Servei.

Xarxa Espanyola de Ciutats Educadores

Ciutats Educadores es va iniciar com a moviment l’any 1990 amb motiu del I Congrés Internacional de Ciutats Educadores, celebrat a Barcelona, quan un grup de ciutats representades pels seus governs locals va plantejar l’objectiu comú de treballar conjuntament en projectes i activitats per millorar la qualitat de vida dels habitants, a partir de la seua implicació activa en l’ús i l’evolució de la pròpia ciutat d’acord amb la Carta aprovada de Ciutats Educadores. Posteriorment, el 1994 aquest moviment es formalitza com a Associació Internacional en el III Congrés celebrat a Bolonya.

L’AICE es relaciona i col·labora amb altres associacions, federacions, grups o xarxes territorials que comparteixen àrees d’acció similars, complementàries o coincidents.

La seu del Secretariat és a Barcelona. Associació Internacional de Ciutats Educadores

C/ Avinyó 15. 08002 Barcelona (Espanya)

Tel. +34 93 342 77 20 / edcities@bcn.cat

 

Més informació

http://w10.bcn.es/APPS/eduportal/pubPortadaAc.do

http://www.bcn.cat/edcities/aice/estatiques/espanyol/sec_territorial.html