Reconeixement CAI 2018-2022

Aquest matí, Jorge Cardona president d’UNICEF Comitè Comunitat Valenciana, ens a acompanyat, per a fer lliurament del reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància 2018-2022 i reconeixement a les Bones Pràctiques, pel Fòrum d’Infància.

En la VIII  edició del reconeixement de Ciutats Amigues de la Infància s’ha premiat per primera vegada a 114 governs locals, mentre que 80 han renovat el seu compromís per la infància i 25 projectes han rebut el reconeixement de Bones Pràctiques en Drets d’Infància i Política Municipal. Quart de Poblet rep la seua renovació per tercera vegada consecutiva, des de 2010 quan va ser reconeguda per primera vegada.

El president d’UNICEF Comitè Espanyol, Gustavo Suárez Pertierra, va agrair en l’acte celebrat el mes de novembre, Oviedo, a les entitats que han rebut aquests reconeixements “el compromís polític amb la infància a mitjà i llarg termini, i el camí de transformació real emprés per i amb els xiquets i xiquetes”. Suárez Pertierra va assegurar que “la implementació de la Convenció sobre els Drets del Xiquet és un deure de totes les administracions de l’Estat i per això la nostra aspiració i vocació és que tots els municipis d’aquest país aposten per complir-la”.

Enguany, prop de 200 municipis reben a Oviedo els reconeixements Ciutats Amigues de la Infància 2018

Amb aquests reconeixements creix la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància de 170 a 274 governs locals en tot el territori espanyol, és a dir, que des de hui més d’un 41% dels xiquets i xiquetes a Espanya viuen en localitats on els governs locals es comprometen, dins de la seua gestió, a posar els drets la infància en el centre de la seua activitat pública.

Quatre de cada 10 xiquets a Espanya viuen en aquestes localitats on les polítiques d’infància són una prioritat

A la Comunitat Valenciana, passem de 6 Ciutats Amigues de la Infancia a 14. Les províncies de Castelló i Alacant s’estrenen, amb el que s’amplia la xarxa pel territori, i es compta per primera vegada amb una capital de província, Castelló, com a Ciutat Amiga de la Infància. A les ja reconegudes: Alzira, Mislata, Morella, Quart de Poblet, Sagunt i Torrent, es sumen: Alcoi, Almussafes, Castelló de la Plana, Picassent, La Pobla de Farnals, Teulada-*Moraira, La Vall d’Uixó i Xàbia.

El lliurament d’aquests reconeixements és la culminació d’un procés de preparació que ha portat, molt de temps, i és el reflex del treball que es du a terme de manera col·laborada i compartida per les diferents àrees de l’ajuntament .

Llistat dels Governs Locals Reconeguts i projectes premiats.

Dins de la categoria d’Estratègies innovadores de participació infantil i adolescent, han reconegut com a Bona Pràctica, el Fòrum d’Infància, aquest se suma al reconeixement obtingut en 2016 pel Consell de Participació Infantil.

Tagged with: , , ,