Queda constituit el Consell Municipal d’Infància 2018-2019

Un any més, es constitueix el Consell Municipal d’Infància i Adolescència de Quart de Poblet, amb un total de 59 xiquetes i xiquets.

El dia 4 d’octubre, se celebraven el desè segones eleccions en cadascun dels centres educatius del municipi. Com cada any, les xiques i xics han exercit el seu dret al vot, seleccionant entre les seues companyes i companys als seus representants per al Consell Municipal d’Infància.

Aquest primer dia de reunió, en el qual famílies, conselleres i consellers es reuneixen per vegada primera, van ser rebudes i rebuts per tot l’equip que dinamitza aquest òrgan de participació infantil i per la Regidora d’Infància, Adolescència i Joventut, Consue Campos, que va estar encantada de donar la benvinguda a totes i tots els participants.

Enguany, com a demanda de les xiques i xics de cursos anteriors, en lloc de fer lliurament de carpetes se’ls ha fet lliurament de llibretes que en paraules d’una consellera “són més fàcils i còmodes per a portar al cole i a les reunions del Consell”. Després del lliurament de documentació, reglament, calendari del curs… xiques i xics es van quedar d’una banda aprofitant per a conéixer-se millor i jugar una mica. D’altra banda, mares i pares es van reunir en una altra sala per a conéixer amb més detall què suposa i com s’organitza el treball que es fa des del Consell Municipal d’Infància, així com animar-los a participar i caminar de la mà de les seues filles i fills en aquest nou procés d’aprenentatge i creixement…

Convocats per a la setmana pròxima de manera extraordinària, ja que normalment es reuneixen en setmanes alternes, iniciaran el seu treball per a tractar aquells temes que els interessen i que els afecten.

Com indiquen en les seus propòsits per al nou curs, en els que es proposen coses com: “aconseguir un poble net, amb espais per a jugar i relacionar-nos” “fer-ho bé” “que Quart de Poblet sea el millor poble” o “crear el club de les històries”…

 

Tagged with: ,