Presentació de “La Nostra Veu”

Aquest 26 de desembre, es va presentar la versió amiga, de la llei de Drets i Garanties de la Infància i Adolescència, “La nostra veu”, és el còmic, impulsat des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i a través del qual s’expliquen i repassen els aspectes més destacats de la llei autonòmica.

Un acte protagonitzat per xiquetes i xiquets de consells d’infància i adolescència, conduït per una de les nostres conselleres, Alba Abellán, i en el qual dos representants dels consells de Vila-real i Villena, Hugo Enguídanos i Marcos Casllo, van dialogar amb la directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero i el president d’UNICEF C. Valenciana, Jorge Cardona.

Durant l’acte es va destacar la importància que la llei compte amb una versió amigable que faça el text accessible per a la infància, ja que la consolida com a subjecte actiu de dret i això els ajuda a “conéixer-los i defensar-los”.

El còmic, que ha sigut elaborat per l’il·lustrador Alberto Sanz i el seu equip, pretén ser “una versió accessible, amigable i inclusiva” d’aquesta llei, que va entrar en vigor fa un any, ha recordat la directora, qui ha ressaltat que és una llei “valenta i innovadora”, que està en “l’avantguarda d’Espanya en matèria de protecció i ampliació de drets de la infància i adolescència”, i “ens situa al nivell de les millors lleis europees”.

Els personatges de Clara, Fátima, Josep, Yaiza i Alex protagonitzen una aventura que succeeix en un xicotet poble de 50 habitants, on aquest grup d’amics utilitzaran els seus coneixements sobre la llei de Drets i Garanties de la Infància i l’Adolescència per a resoldre endevinalles i ajudar a altres xiquets i xiquetes que es troben en problemes.

Pot consultar-se en aquest enllaç: —-

 

Tagged with: , , , , , , , , ,