Participació i post-confinament

Aquesta setmana, l’equip d’infància de Quart de Poblet, va colaborar en el cicle de conferències organitzat per UNICEF Espanya, explicant el que ha estat desenvolupant el Consell Municipal d’Infància durant el confinament i algunes de les idees sobre com abordar els reptes després del confinament.

Espacial recalcament, a compartir l’acció protagonitzada per les conselleres i consellers per a la creació d’un diari col·laboratiu (el descobriment “diari de l’intrèpid viatge de la infància en temps de confinament”) en el qual expressar les seues emocions, experiències, aprenentatges d’aquests dies i alguns dels seus desitjos per al futur.

Podeu veure un resum de les 3 intervencions de la sessió de Participació Infantil, en la notícia del seu web.

Tal com recullen en la seua publicació, “els governs locals han continuat el seu treball braç a braç amb els consells de participació” per a evitar que durant la crisi sanitària el dret a la participació infantil i adolescent quedara a un costat.

Ens parlen que tenim per davant una nova època, la de desescalada, plena d’incerteses entorn de la seguretat i en la qual tot apunta al fet que els escenaris virtual i presencial s’intercalaran. Sobretot això va tractar l’última trobada del cicle de seminaris online, en el qual expliquem com s’ha aconseguit mantindre o fomentar la participació de xiquets, xiquetes i adolescents durant aquest temps de quarantena i com es plantegen el nou repte del post-confinament.