Xiquets i xiquetes de Quart de Poblet celebren el 30 aniversari de la Convenció dels Drets de la Infància

Més d’un centenar d’alumnes i alumnes de 4t de Primària de tots els col·legis de Quart de Poblet han participat en la festa per la commemoració del 30 aniversari de l’aprovació de la Convenció dels Drets dels xiquets i xiquetes, data triada com a Dia Universal de la Infància. Aquest acte central de la Setmana de la Infància, organitzada per l’Ajuntament de Quart de Poblet des de l’àrea d’Infància que dirigeix Consue Campos, al costat d’associacions i ciutadania, ha permés als més xicotets i xicotetes conéixer i reivindicar els seus drets.

L’activitat, a la qual han assistit la regidora d’Infància i Educació, Consue Campos, acompanyada per la directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, i diversos membres de la corporació, ha permés a l’alumnat compartir els seus compromisos per al compliment dels drets de la infància en un ambient festiu i de joc.

Així, cada alumne i alumna ha seleccionat un dels cinc panells temàtics, “dret a ser respectat”, “dret a ser escoltat”, “dret a serveis essencials”, “dret a viure en entorns segurs i nets” i “dret a ser xiquet/a”, per a pegar el seu propi compromís creant un mural col·laboratiu.
“Jo, Álvaro, em compromet a: fomentar que les xiquetes i xiquets tinguen espais on expressar-se lliurement i exercir gaudir dels seus drets”, “Jo, Leandro, em compromet a: dir als xiquets si volen jugar”, o “Jo, Alba, em compromet a: no deixar que cap adult menyspree o insulte a un xiquet o xiqueta” són alguns d’aqueixos compromisos que els i les escolars han compartit en els panells que estaran exposats a Quart Jove i que estan a la disposició dels centres escolars per a mostrar-los.

L’acte ha finalitzat amb la lectura del manifest signat per alcaldes i alcaldesses en Colònia (Alemanya) durant la primera Cimera de Ciutats Amigues de la Infància en Colònia, per part dels xiquets i xiquetes, la regidora d’Infància i la directora general.
En el manifest, els lideres de ciutats de tot el món es comprometen a millorar la vida, les oportunitats i el benestar dels xiquets, xiquetes i adolescents a través de la Iniciativa de Ciutats Amigues de la Infància.

Tagged with: , , , , , , , , ,