Que la COVID no ens faça invisibles

L’Ajuntament de Quart de Poblet llança una campanya de conscienciació amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Campaña Que la COVID no nos haga invisibles diciembre 2020

“Que la COVID no ens faça invisibles”. Sota aquest lema, les persones amb discapacitat de Quart de Poblet han protagonitzat un vídeo en el qual han compartit les seues experiències, sentiments i necessitats durant la crisi sanitària i han reclamat el seu lloc en la societat, especialment ara que la pandèmia ha reduït la seua presència en els espais públics i la seua participació en algunes iniciatives del municipi.

Aquest document audiovisual forma part de la campanya de visibilització i conscienciació que l’Ajuntament ha posat en marxa per a combatre l’exclusió d’aquest col·lectiu, que per tractar-se d’un grup més vulnerable davant la malaltia ha vist com el seu dia a dia es modificava sensiblement, afectant principalment les seues relacions socials i al desenvolupament habitual de les seues activitats.

Les pròpies persones amb discapacitat, a través dels seus testimoniatges, han volgut fer escoltar la seua veu, recordant “que som visibles, i que estem treballant encara que la gent no ho veja”. També han llançat un missatge apel·lant a la responsabilitat de tota la població, demandant que se seguisquen les mesures de seguretat i higiene decretades per a poder tornar com més prompte millor a una situació segura per a tots i totes.

La campanya s’ha articulat entorn del 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, si bé, es tracta d’una labor de llarg recorregut. Des de l’Ajuntament s’estan reforçant les polítiques entorn de les persones amb discapacitat per a evitar una reculada en els seus drets a causa de la pandèmia global i assegurar que es continua avançant cap a la seua plena inclusió en la societat.

A continuació pots veure el document audiovisual:

 

També s’ha llançat una campanya de comunicació col·locada en els mupis del municipi amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la situació que estan vivint i recordar que, malgrat que siguen menys visibles en els espais compartits, continuen formant part de la societat.

Per a la realització del vídeo han col·laborat totes les associacions de Quart de Poblet implicades en el món de la discapacitat, la qual cosa torna a evidenciar l’estreta relació que existeix entre el Consistori i el teixit associatiu del municipi. Així, en ella han participat l’Associació Pro Discapacitats de l’Horta Sud (APRODIS), l’Associació de Famílies de Persones amb Diversitat Funcional (AFACO), el Centre Ocupacional, el club de triatló i paratriatló Tri-Tortugues Quart, l’associació Quart sense Barreres (QUSIBA), el Voluntariat Mediambiental de l’associació Inspira’t, el Servei d’Ocupació (SEPIFE), el Centre de Dia i Residència Mixta, Patronat Intermunicipal Francisco Esteve, l’associació Lluerna, i la Societat Musical La Unió.

Agrair especialment la contribució de Diana, una de les xiquetes de Tri-tortugas que ha aportat el seu granet de sorra, posant veu a la infantesa en diversitat funcional dins d’aquest documental.