#LaInfànciaPregunta i el Govern respon

El dissabte 18 d’abril, va tindre lloc una roda de premsa protagonitzada per les preguntes de xiquetes i xiquets de tota Espanya.

 

 

Plataforma de Infancia al costat de l’Alt Comissionat contra la Pobresa Infantil, van posar en marxa la iniciativa #LaInfanciaPregunta, en la qual xiquetes i xiquets van traslladar les seues inquietuds i preguntes sobre l’emergència sanitària pel COVID-19.

Algunes de les xiques i xics del Consell Municipal d’Infància de Quart de Poblet, formen part del projecte de Cibercorresponsales, de Plataforma de Infancia, en concret Alba, és una de les integrants del grup de panelistas de “la Pinza”. Representants d’aquest grup i d’EPIC (equip de participació de la Plataforma de Infancia), van ser els portaveus, de centenars de preguntes de xiquetes i xiquets, davant el Ministre de Ciència, Pedro Duque, i el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències, Fernando Simón.

L’acte retransmés en directe per televisió, sent un èxit d’audiència, pot veure’s en el canal de youtube de La Moncloa .

 

Algunes dels dubtes que plantejaven tenien que veure amb la situació en aquests moments, sobre quan anaven a poder eixir de casa o que mesures estaven pensant per al post confinament.
La repercussió d’aquesta roda de premsa, ha sigut molt positiva, han arribat missatges de persones que afirmaven estar entenent el que explicaven en la televisió sobre el COVID-19. I és que una vegada més, les xiquetes i xiquets han demostrat que el que és bo per a elles i ells, ho és per a totes les persones. Fer accessible el missatge amb el qual es comunica la informació, és essencial per a garantir la comprensió d’aquest.

Des de la Plataforma de Infancia, continuen recollint les preocupacions i inquietuds sobre el COVID-19 i el confinament a casa, per a fer-li-les arribar a les autoritats. Perquè la infància continue exercint el seu dret a participar, a opinar i a ser escoltada, mantenen obert el formulari, sobre el qual xiquetes, xiquets i adolescents d’entre 3 i 17 anys, poden enviar els seus dubtes, perquè puguen fer-li-les arribar a les autoritats.

http://bit.ly/tienes-algo-que-preguntar 

A continuació pots veure un resum de les respostes adaptades per a una fàcil lectura per a xiquets i xiquetes, també pots descarregar el document pdf  o llegir tota la noticia a la web de Plataforma de Infancia.