La veu dels xiquets i les xiquetes arriba al ple de l’Ajuntament en el Dia Mundial de la Infància

La veu dels xiquets i les xiquetes arriba al ple de l’Ajuntament en el Dia Mundial de la Infància

L’Ajuntament de Quart de Poblet es va sumar ahir a la commemoració del 20 de novembre, Dia Mundial de la Infància, amb la celebració del ja tradicional ple en el qual els representants del Consell Municipal de la Infància (CMI) ocupen els escons dels regidors i regidores en el Saló de Plens per un dia. Es tracta del nou consell sorgit de les eleccions celebrades el passat 1 d’octubre en els centres educatius. Són, doncs, els representants dels xiquets i les xiquetes del municipi.

Ple Infantil, Dia Mundial de la Infància, Quart de Poblet, Informació, Infància, Ajuntament

Durant la sessió, van fer balanç de les activitats que han desenvolupat i van incidir davant l’alcaldessa, Carmen Martínez, la regidora d’Infància i Participació, Consuelo Campos, i una nodrida representació de la corporació municipal, en la petició que les seues propostes es tinguen en compte. Així mateix, van reiterar el seu compromís de seguir treballant per donar veu a la infància del municipi. En el ple d’ahir va estar també present la presidenta d’Unicef a la Comunitat Valenciana, Bienvenida Guerrero. Unicef va reconèixer a Quart de Poblet com a Ciutat Amiga de la Infància fa ara cinc anys.

Tant l’alcaldessa com la regidora van agrair l’esforç del CMI, que es reuneix els dimecres alterns i participa activament en qüestions que concerneixen directament als xiquets i xiquetes.

En aquest sentit, han col·laborat en el disseny de parcs al costat dels tècnics municipals, han impulsat serveis com les pistes esportives de lliure accés situades al costat de la biblioteca, han dissenyat un banc de llibres i han realitzat estudis d’aspectes a millorar a Quart de Poblet des del seu punt de vista, entre moltes altres activitats.

Entre els temes que van plantejar a l’alcaldessa estan les futures pistes de skate del parc recreatiu-esportiu que l’Ajuntament va a crear en la zona de Molí d’Animeta. Carmen Martínez va explicar que s’abordaran en la segona fase del projecte i estaran previsiblement acabades a finals de l’any pròxim. Es tracta d’un altre projecte en el qual les peticions del CIM s’han tingut en compte. “Ens serveixen molt les vostres idees i l’ajuntament està treballant per a dur-les a terme”, va afegir.

L’alcaldessa va avançar també que Quart acollirà al febrer la primera trobada de Ciutats Amigues de la Infància a la Comunitat Valenciana.

Durant a l’acte es va projectar un vídeo, en el qual els consellers i conselleres expliquen què els ha aportat el CIM: “seguretat i confiança en mi mateixa, amics i més responsabilitat, conèixer millor Quart de Poblet, ajudar a millorar el meu poble, contribuir al fet que la veu dels xiquets i les xiquetes s’escolte”, van ser algunes de les respostes.

Tagged with: , , , , ,