La infància de Quart de Poblet celebra el seu ple municipal exposant les seues vivències i reptes durant el confinament

L’alcaldessa va donar l’enhorabona als xiquets i xiquetes pel seu comportament exemplar durant aquesta crisi sanitària.

Pleno Municipal Infancia noviembre 2020

 

La infància de Quart de Poblet va tornar a celebrar el seu ple municipal ahir 19 de novembre, una activitat que l’Ajuntament porta anys organitzant amb l’objectiu donar eines de participació activa als més xicotets i xicotetes, a més de recollir les seues opinions i propostes per al disseny de les polítiques municipals.
Els consellers i conselleres del CMI van ser rebuts per l’alcaldessa, Carmen Martínez, qui va voler donar-los l’enhorabona pel comportament demostrat durant tota la crisi sanitària, destacant les seues “grans dosis d’ànim, paciència i creixement personal”. Martínez també va agrair el paper de xiquets i xiquets en les seues llars, assegurant que “heu sigut de gran ajuda per a les vostres famílies i per a les persones del vostre entorn. Ens heu cuidat i ens heu ajudat a mantindre-us alegres i amb esperança”.
Per part seua, els consellers i conselleres van parlar de la seua experiència durant l’estat d’alarma i van compartir el treball que des del CMI van continuar realitzant. En aquest sentit, els xiquets i xiquetes van parlar de com, malgrat la tristesa i preocupació que els produïa la nova situació i els moments complicats viscuts, també van experimentar alegria i esperança i van aprendre que podien passar-ho bé a casa, gaudint de les seues famílies.
Després de les seues intervencions, van projectar la campanya “El descobriment: diari de l’intrépid viatge de la infància en temps de confinament”, treball realitzat en el confinament i en el qual es recollien aqueixes mateixes impressions.
Per part seua, la regidora d’Infància i Joventut i Educació, Consue Campos, va explicar les diferents actuacions que es van realitzar tant durant el confinament com després d’ell. Va posar especial èmfasi en les activitats posades en marxa per a secundar i acompanyar als i les menors, així com la intensa labor desenvolupada per a assegurar una volta al col·le segura.
Finalment, Campos va transmetre la seua admiració al Consell Municipal d’Infància i a tots els xiquets i xiquetes de Quart de Poblet per haver-se mantingut “positius, creatius i alegres aquests mesos”.

Setmana de la Infància
El Ple Municipal d’Infància s’ha celebrat emmarcat dins dels actes organitzats per a commemorar la Setmana de la Infància, que ha tingut lloc del 16 al 21 de novembre.
En aquesta, s’han realitzat les exposicions “Mans que mouen el món”, que mostra els resultats de l’activitat desenvolupada amb motiu del 30 aniversari de la Convenció dels Drets de la Infància, en la qual van participar els col·legis de Quart de Poblet; i #TotAniràBé, penjant a Quart Jove els arcs de Sant Martí pintats per la infància durant els dies de confinament.
A més, des del divendres 20 i durant tot el cap de setmana, Quart Jove se suma a la iniciativa d’UNICEF i es vist de de blava per a reivindicar els drets dels xiquets i xiquetes.
La setmana arriba a la seua fi el 21 de novembre amb la Trobada Virtual de Consells de Participació, una jornada de trobada dels consells de totes les ciutats amigues de la infància de la Comunitat Valenciana.