“Jugant s’aprén, regalem igualtat”

Sota el lema “Jugant s’aprén, regalem igualtat”, la iniciativa cerca que els regals per a aquestes festes nadalenques es trien evitant la reproducció dels rols de gènere.

Campaña Juguetes Sexistas diciembre 2020

Davant la proximitat de les festes nadalenques, l’Ajuntament de Quart de Poblet ha posat en marxa una nova campanya destinada a conscienciar en la igualtat, partint des de de la prevenció. Sota el lema “Jugant s’aprén, regalem igualtat”, es vol animar a les famílies a triar regals que trenquen amb els estereotips i els rols de gènere, per a aconseguir que les xiquetes i xiquets puguen créixer iguals, respectuosos i feliços.

Des de l’àrea d’Igualtat, s’ha posat l’accent a que a través dels jocs també s’educa, per la qual cosa a l’hora de comprar joguets és necessari ser conscients que amb aquests també es poden transmetre i inculcar actituds sexistes.

Per a fomentar aquesta reflexió, s’ha dissenyat una campanya de comunicació que podrà veure’s en els mupis del municipi. A través d’una il·lustració afable i cridanera, es convida a fomentar la creativitat i la il·lusió de xiquetes i xiquets sense coartar els seus interessos o gustos.

També s’ha fet arribar a les famílies un tríptic amb una sèrie de recomanacions. Així, comptant amb la col·laboració de tots els centres d’educació infantil i primària i l’Escola Infantil Municipal Ninos, 1300 alumnes rebran aquest fullet, que convida a establir un diàleg intergeneracional sobre la importància de la igualtat entre xics i xiques, entre dones i homes.
Qüestions com l’assignació d’un color segons el sexe, els missatges que llancen alguns anuncis o buscar llibres i contes protagonitzats per xiquetes i dones, són algunes de les qüestions que es plantegen.