Els consellers i conselleres fan balanç del seu treball en el Ple d’Infància i Adolescència, presidit per l’alcaldessa, Carmen Martínez

El Consell Municipal d’Infància i Adolescència (CMIA) de Quart de Poblet va fer ahir balanç al Ple de la Infància i Adolescència, presidit per l’alcaldessa, Carmen Martínez Ramírez, del treball realitzat durant aquest any i l’últim trimestre de l’any. Aquet ple porta realitzant-se anualment des de l’any 2006 i ha sigut únicament suspès a causa de la pandèmia de la covid19. Al ple van estar també presents la regidora d’Infància i Adolescència, Consue Campos, la coordinadora d’UNICEF Comunitat Valenciana, Marlene Perkins i la directora general de Infància i Adolescència, Rosa Molero

El CMIA ha estat treballant aquest any principalment sobre el dret a gaudir d’un medi ambient saludable. Però, com han recordat al plenari, han tractat molt més temes d’igual importància com el sexisme i el bullying, la igualtat o la importància de la participació ciutadana. Amb aquest motiu a Fireta van crear el joc de l’home llop del medi ambient, van preparar a març una campanya contra el sexisme i el bullying, van proposar als Pressupostos Participatius renovar l’aula d’Informàtica 3.0  de Quart Jove per a fomentar la Participació ciutadana a traves de l’accés igualitari a les TIC, el 4 de juliol varen commemorar el dia del medi ambient al parc fluvial del riu Túria  i han preparat la plantació d’un jardí de plantes aromàtiques el proper dissabte 19 de novembre al PAI Molí d’Animeta.

Carmen Martínez, acompanyada en la presidència per Consue Campos, va donar inici al ple agraint al CMIA l’esforç que han fet per a reprendre la seua activitat després de la pandèmia i felicitant-los per que el Consell “continue sent un espai  on les veus da les infàncies i adolescències poden ser escoltades i tingudes en compte ”

En aquest sentit, Marlene Perkins i Rosa Molero, van voler agrair a l’alcaldessa, tota la implicació i compromís amb la infància i adolescència durant la seua trajectòria en l’Ajuntament de Quart de Poblet, impulsant polítiques enfocades al foment de la participació infantil i adolescent, creant d’aquesta manera una senda que després ha servit d’exemple per a molts altres municipis.

Com a dada a destacar, el CMIA de Quart de Poblet, representat per Lucas de Sousa, va ser elegit per a formar part del Consell d’Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana, òrgan autonòmic que reconeix el dret a la participació de la infància i l’adolescència en tots els àmbits, tant de l’esfera pública com de la privada.

L’actual Consell, integrat per 34 xics i xiques i adolescents es va constituir a el 9 de febrer d’aquest any. Entre les activitats més destacades realitzades fins ara han estan la seua participació en el Fòrum d’Infància i Adolescència de Quart de Poblet, la VII Trobada Nacional de Consells de Participació Infanti i Adolescent a Càceres, el Fòrum Jove de Quart de Poblet, la participació al Campament Urbà i la preparació per part del grup impulsor de la trobada provincial de la xarxa CAI.