Eleccions del Consell Municipal d’Infància

Els escolars de Quart de Poblet trien a part dels membres del Consell Municipal de la Infància

Les eleccions se celebren per a designar als representants de 5º d’Educació Primària i 1º i 3º d’Educació Secundària

Els i les escolars de Quart de Poblet han viscut hui una nova jornada d’activitat democràtica amb l’elecció de nous representants del Consell Municipal de la Infància (CMI), en concret, els corresponents a 5é d’Educació Primària i a 1r i 3r d’Educació Secundària. La regidora d’Infància, Adolescència i Joventut,Consue Campos,  ha assistit a algunes de les votacions i ha agraït a tots els col•legis tant els públics com els concertats la seua participació. “Podeu sentir-vos importants perquè ho sou, esteu participant d’una votació democràtica amb totes les garanties, com les que celebrem quan som persones adultes, i del resultat exiran els representants del vostre col•legi en el Consell Municipal de la Infància, però també de tots els xiquets i xiquetes de Quart de Poblet”, ha afirmat.

El CMI es compon d’un alumne de cadascun dels grups de 5é i 6é de Primària, i 1r, 2n, 3r i 4t de Secundària. A més, són suplents els candidats i candidates que queden en segona posició, que assisteixen igualment a les reunions. Les votacions se celebren anualment i les reunions es convoquen normalment els dimecres alterns a la vesprada a Quart Jove. Com ha recordat Consue Campos, les demandes acordades en el si del CMI que són traslladades a l’equip de govern municipal es duen a terme sempre que és possible. En aquest sentit, ha assenyalat que molt prompte començaran les obres del parc d’esports urbans, amb pistes de skate i per a bicicleta acrobàtica, que els consellers i conselleres van sol•licitar en el projecte de Parc Poliesportiu-Recreatiu.

El CMI es va posar en marxa després de les primeres eleccions que es van celebrar el 20 de novembre de 2006, dia commemoratiu de la Convenció sobre els Drets de la Infància de 1989. Des de llavors, han sigut molts els xiquets i xiquetes designats pels seus companys com a consellers i conselleres, podent intervenir en processos d’informació, consulta i presa de decisions sobre diverses qüestions relacionades amb l’urbanisme, l’oci i temps lliure o el medi ambient, entre altres temes. També han participat i organitzat diferents activitats o campanyes de conscienciació social. L’any passat, un conseller i una consellera del CMI de Quart de Poblet van ser els representants d’Espanya en la cimera “Cities for Life” (Ciutats per a la Vida), que es va celebrar a París.