Eleccions del CMI 2019

Divendres passat van tornar a celebrar-se les eleccions per a constituir el Consell Municipal d’Infància (CMI), amb la finalitat de promoure la participació infantil en els assumptes que els afecten, donant-li la veu a les xiquetes i xiquets en els temes municipals.

Vam tindre l’oportunitat de visitar el moment en el qual realitzaven les votacions en el Col•legi San Enrique. Com es veu en les imatges, en aquest col•le s’ho prenen molt de debò… xiquetes i xiquets, a més de votar fan campanya per a ser triats i assumeixen els rols de presidència de la taula i vocals.

També ens han arribat notícies que en alguns centres, xiquetes i xiquets, han preparat les seues pròpies paperetes per a així guanyar el vot de les seues companyes i companys.

Les eleccions, són una part clau en la constitució del CMI, no sols per que és el mecanisme mitjançant el qual es constitueix en nou consell, sinó perquè són una eina amb la qual aprendre sobre la representació democràtica. En el nostre municipi, les eleccions se celebren cada any en els diferents centres escolars del municipi, en les quals es trien representants de 5é de Primària i de 1r i 3r d’ESO.

La duració del mandat dels representants és per dos cursos, podent tornar a presentar-se en els cursos següents.

Aquest òrgan, de gran importància per al present i el futur del nostre poble, pretén inculcar la il•lusió de participar activament en els assumptes municipals que afecten les xiquetes i xiquets de Quart de Poblet.

Tagged with: , , , , , ,