El Consell rep la visita de personal tècnic i polític per parlar del Bullying.

El Consell Municipal d’Infància, dins del seu treball en la temàtica anual del Bullying, hi ha sol·licitat la presència del personal tècnic i polític perquè els explique les iniciatives que des de les diferents àrees de l’Ajuntament s’estan desenvolupant entorn d’aquest tema.

D’una banda, Carlos García, com a membre del cos de Policia ha explicat que ofereixen xarrades als centres escolars i que entre els seus serveis aquesta l’acolliment i acompanyament en les gestions per a la denúncia de situacions d’assetjament.

Pel seu costat, la regidora d’Educació i Igualtat, Cristina Mora, ha comparegut davant les conselleres i consellers per a explicar que des de l’Ajuntament hi ha tota una oferta de programes de prevenció, a través del programa “Quart a l’Escola”, se’ls ofereix als centres educatius, tan secundària com primària. També hi ha una comissió contra l’assetjament escolar, des de la qual s’ha estat treballant un protocol (al costat de les Ampa’s, Centres Escolars, Equip directiu, Policia, Alumnat, …) per a establir les pautes d’actuació en els casos d’assetjament. També se’ls ha recordat la possibilitat de poder comunicar a la direcció del centre, de manera anònima, els casos d’assetjament.

De l’àrea de Joventut, s’ha comptat amb la presència de Leo Sòria, qui ha explicat que s’ofereix un programa d’activitats de sensibilització, orientat a la prevenció, dins del programa “Practica Salut”. També es recolzen i es fa difusió d’aquelles campanyes que promocionen conductes respectuoses i de cures cap a les persones (#NohemtoqueselWhatsapp). D’altra banda, es presenten els diferents centres de joventut, com a espais lliures d’abusos i en els quals poden trobar figures de reforç i suport.

Des de la UPC ,  Sergio Malea, ha explicat que també ofereixen tallers als centres educatius, sota la demanda d’aquests. Ha fet èmfasi en el paper que tenen avui dia les xarxes socials, i l’assetjament a través d’aquestes (Ciberbullying). Ressalta la importància d’educar en un bon ús de les xarxes socials.

Després de l’exposició de les diferents actuacions que s’estan realitzant des de l’Ajuntament, les conselleres i consellers, ja sensibilitzades i sensibilitzats sobre aquest problema, traslladen la seua preocupació sobre que es tracta d’un problema ja latent en edats menudes i que els tallers i xarrades haurien de també realitzar-se en els cursos d’educació primària.

Finalment el Consell Municipal d’Infància, es queda valorant si hi ha alguna actuació que consideren no s’estiga realitzant i que seria necessària o que podrien realitzar elles i ells, assumint d’aquesta manera un paper protagonista en un problema que els afecta tan directament.

Etiquetado con: ,