El Consell Municipal d’Infància vota els pressupostos participatius de 2018

Són els únics veïns i veïnes de Quart de Poblet menors de 16 anys que poden participar en la consulta.

El Consell Municipal de la Infància (CMI) de Quart de Poblet va tenir ahir una sessió singular, en la qual els seus membres van poder expressar-se en la votació dels pressupostos participatius de Quart de Poblet per a aquest nou any. Es tracta dels únics veïns i veïnes del municipi menors de 16 anys que participen en la consulta i, d’aquesta forma, l’Ajuntament persegueix que la infància estiga també representada en el resultat final, tal com explica la regidora d’Infància, Adolescència i Joventut, Consue Campos, present en la reunió.
A través d’aquest procés, obert fins al 21 de gener, la ciutadania decideix a quines inversions es destinen 150.000 euros dels comptes municipals per a 2018. Poden triar fins a 5 propostes d’un total de 10, sorgides del grup motor de Pressupostos Participatius, integrat per representants del Consell Local de Participació Ciutadana, i també del mateix CMI.

En aquesta ocasió, les opcions són: adequació dels horts ecològics del Parc Fluvial; creació d’una estació electrolinera (càrrega de cotxes elèctrics); millora i adaptació del parc infantil del carrer Vinatea per a fer-ho inclusiu; renovació del mobiliari de la plaça de l’Església; millora i adequació del carrer Filomena Valldecabres (1a fase); col•locació de nou mobiliari urbà en la instal•lació del parc Poliesportiu (noves zones d’ombra, bancs, equips per a fer exercicis esportius a l’aire lliure en modalitat calistenia/Street Workout); creació del consultori auxiliar del barri de Santa Cecilia (1a fase); actuació de mobilitat sostenible amb la projecció del carril bici en el front del polígon industrial; cubrició del frontó de pilota valenciana (1a fase); ceració del parc Porta del Turia accessible pel carrer José Mestre Descals i creació d’un taller de formació per a l’ocupació de jardineria i agricultura ecològica. Les més demandades fins a arribar als 150.000 euros es desenvoluparan en aquest exercici.

Es pot votar de manera en línia en la plataforma Portal de Govern Obert de Quart de
Poblet: www.ajuntamentobert.quartdepoblet.es, des d’un ordinador o dispositiu mòbil
amb connexió a Internet. Per a facilitar la participació, s’han establit diferents punts d’atenció en llocs de màxima afluència, en els quals personal municipal ajuda als qui volen respondre la consulta. La cotació per a les xiquetes i xiquets del Consell Municipal d’Infància, es va fer en paperetes i amb una urna, fent la votació accessible per a les seues necessitats.

Els pressupostos participatius, coordinat per les Regidories de Govern Obert i de Participació Ciutadana, que dirigeixen Juan Medina i Jose Acosta Gómez, respectivament. S’integra en les operacions de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) de l’Ajuntament, finançada al 50% pel Fondo Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) 2014-2020.

Tagged with: ,