El CMI de Quart de Poblet representa els xiquets i xiquetes de València en la presentació de l’avantprojecte de la Llei d’Infància i Adolescència

El Consell Municipal d’Infància i Adolescència de Quart de Poblet ha representat a la infància de la província de València, en l’acte realitzat aquest matí en el Palau dels Arts amb motiu de la presentació de l’Avantprojecte de la Llei de la Generalitat d’Infància i Adolescència.

La Direcció general d’Infància i Adolescència ha convidat a un CMI de cada província a representar a la resta, i a prendre la paraula en el seu nom. A València, el triat ha sigut el consell quarter i la xiqueta seleccionada per a intervenir, Llum Torres Camp, que ha abordat dues de les propostes que xiquets, xiquetes i adolescents van fer a la Llei: l’increment de la participació lligada a la creació de més consells i a donar veu a la infància, i l’elaboració d’una versió “amigable” i accessible de la llei, que la faça comprensible per a xiquets, xiquetes i adolescents.

A ambdues s’ha referit en la seua intervenció la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, qui ha anunciat que efectivament es va a redactar la nova norma enun llenguatge més senzill i directe. Al costat d’ella ha estat present la directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero.

Tant l’alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez Ramirez, com la regidora d’Infància, Adolescència i Joventut, Consue Campos, han estat al costat dels 24 consellers i conselleres del CMI de Quart de Poblet que s’han desplaçat fins al Palau dels Arts per assistir a aquest acte.

El Consell ha tingut l’oportunitat de participar en tot el procés d’elaboració d’aquesta llei. Durant el mes de juliol, van formar part d’un fòrum de treball de consells de participació Infantil de la Comunitat Valenciana, en el qual van poder fer les seues aportacions en temes com família, educació, protecció de la salut i atenció sanitària, cultura, temps lliure, jocs i esports, participació, medi ambient, espais urbans, habitatge… Durant tota la jornada, 60 xiquetes i xiquets, de Vila-real, la Vall d’Uixó, Sagunt, Alaquàs, Quart de Poblet, Mislata, Gata de Gorgos, Jávea, Teulada, Bellreguard, La Font d’en Carros y Torrent; van posar en comú necessitats, inquietuds i idees per a completar aquesta llei des del seu punt de vista.

PROPOSTES DEL FÒRUM DE CONSELLS D’INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

A més, 13 xiquetes i xiquets de Quart de Poblet, al costat d’altres municipis com Alzira, Mislata, Torrent, Sagunt y Morella (Castellón) van comparèixer al novembre en les Corts Valencianes, en un acte organitzat per UNICEF, en el qual Ciutats Amigues de la Infància van portar les seues aportacions a aquesta nova llei.

Amb la presentació del 15 de febrer, la Direcció General d’Infància i Adolescència, ha volgut mostrar a la població més jove que les seues contribucions han sigut traslladades a la nova Llei. D’aquesta manera es pretén posar en valor tot el treball realitzat per les xiquetes i xiquets perquè les seues veus estan recollides en aquest avantprojecte en qüestions com les del reconeixement al seu dret al fet que es respecte les seues conviccions religioses, al fet que els ajuntaments els consulten el disseny urbanístic dels seus municipis o ciutats, o a poder conciliar la seua vida familiar i el seu temps d’oci amb la realització de tasques escolars, reduint la càrrega de deures que porten a casa.

Etiquetado con: ,