El CMI de Quart de Poblet organitza amb èxit la seua 1ª Jornada de Convivència.

Consell Municipal d'Infància, 2014, Quart de Poblet, CMI
El Consell Municipal d’Infància (CMI) és l’òrgan de participació i representació dels xiquets i xiquetes de Quart de Poblet, que s’encarrega de parlar amb l’ajuntament i prendre decisions sobre els assumptes municipals que els afecten i interessen. Està format per xiquets i adolescents triats de cada centre educatiu existent en el municipi, que es trobe cursant entre 5º d’Ed. Primària i 4º de l’ESO.
Aquest curs 2013-2014 va començar amb més de 40 consellers i conselleres, i en la seua última reunió celebrada el 26 de febrer, després d’un procés de propostes i deliberació en grup, van decidir per majoria treballar el tema del Ciberbullying.
Aquest cap de setmana passat, 8 i 9 de març, van realitzar la seua primera Jornada de Convivència reunint a prop de 20 consellers i conselleres en l’Alberg d’Alboraig. Van tenir temps per a la diversió amb jocs i una ruta de senderisme a la Cova de les Colomes, però també per al compromís, preparant un vídeo de presentació delCMI que done a conèixer el treball que realitzen i que motive a més xiquets/tes a participar.

També es van encarregar els propis consellers i conselleres de preparar un vídeo per a la web de Cibercorresponsales.org, una pàgina web gestionada per la Plataforma d’Infància d’Espanya que facilita un espai virtual segur perquè menors de 18 anys de tota Espanya puguen expressar-se i comunicar-se entre ells. Amb motiu d’aconseguir el milió de visites a la web, van llançar la proposta que els grups participants gravaren una ciberconga i la compartiren amb tota la comunitat, i els consellers i conselleres del CMI van aprofitar la trobada per a organitzar i gravar el vídeo que en breu estarà penjat en la pàgina web.
En els pròxims mesos al CMI li espera una agenda molt atapeïda, ja que hauran de concretar propostes per a treballar la temàtica escollida, gravar el vídeo de presentació del CMI i a més participarà en les activitats del programa intergeneracional Trenquem Barreres i en el Gran Joc Solidari organitzat per Cases de Joventut. Tot açò per a defensar el seu dret a la participació i llibertat d’expressió, i per a demostrar que entre tots podem construir dia a dia un poble i un món millor.

Etiquetado con: , ,