L’Ajuntament de Quart de Poblet participa en el cicle de conferències sobre els drets de la infància i l’adolescència

La regidora d’Infància, Consue Campos, comparteix la labor de Quart de Poblet en la ponència “Polítiques de participació infantil: des de la llei a l’estratègia valenciana”.

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha format part de la taula redona “Polítiques de participació infantil: des de la llei a l’estratègia valenciana”, en la qual la regidora d’Infància i Joventut, Consue Campos, ha compartit l’experiència i actuacions que des de fa anys està desenvolupat el Consistori en aquest àmbit.
La conferència forma part del cicle de taules redones sobre els drets de la infància i l’adolescència, emmarcada dins de les activitats organitzades per part de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana entorn de la Commemoració dels Drets de la Infància.

Durant la seua presentació, la regidora ha desenvolupat qüestions com la participació infantil com a dret, exposant el cas de Quart de Poblet. En aquest sentit ha establit les línies claus d’actuació, insistint en la necessitat de la creació d’una regidoria, àrea i pressupost propi, amb el que es garantisca l’existència de recursos per a complir els drets de la infància, mentre se li dota del mateix grau d’importància que a la resta d’àrees municipals.
D’igual manera, Campos ha assenyalat la importància d’implementar i executar les propostes de la infància, ja no sols per a garantir el seu dret a la participació, sinó també com una eina imprescindible per a millorar totes les actuacions municipals.
Finalment, la regidora ha valorat que aquestes polítiques faciliten experiències vitals en les quals xiquetes i xiquets manifesten les seues opinions, adquireixen coneixement dels seus drets, amb el que estan més protegits i protegides, interioritzen un sentit de la justícia social i exerceixen comportaments democràtics.

En aquesta ponència, celebrada el 9 de novembre, Campos ha estat acompanyada per Jorge Cardona, d’UNICEF; Esther Giménez i Julia Ferrando, del Consell d’Infància d’Alzira; i Carlos Ferri, participant en l’Estratègia d’Infància i Adolescència.