La Setmana de la Infància, que se celebra del 17 al 25 de novembre, naix entorn de la commemoració del 20 de novembre, declarat Dia Universal del Xiquet per ser la data en la qual l’Assemblea General de l’ONU va aprovar la Declaració dels Drets del Xiquet en 1959 i en què es va aconseguir, tres dècades després, acordar el text final de la Convenció sobre els Drets del Xiquet, d’obligat compliment per a tots els països que l’han signada.

Des del Consistori s’han celebrat nombroses activitats per a commemorar aquesta data, arrancant el dilluns 18 amb la inauguració de l’exposició “Els ODS per a tots els infants i joves del món”, organitzada per UNICEF i que es pot visitar a la Sala d’Exposicions de Quart Jove. I, un dia després, es va celebrar el Fòrum de la Infància.

Els actes han continuat amb el contacontes “El Petit Príncep”, una obra de marionetes i amb l’activitat per a adults, amb la xarrada TEA d’Unisocietat a les 19 hores a la Casa de Cultura.

El Ple Municipal d’Infància està previst el 21 de novembre, a les 18 hores en el Saló de Plens de l’Ajuntament. Durant la sessió, els consellers i les conselleres del CMI, en el desenvolupament del qual es compta amb la col·laboració de l’associació local Impuls, ocupen els escons i traslladen a l’alcaldessa i a la regidora Consue Campos els seus projectes i les seues propostes per al municipi, a més de fer balanç de l’aconseguit durant l’any.

Tant l’Esplai Sambori com l’Esplai Somriure centraran la seua activitat el 23 de novembre, a partir de les 10.30 hores, en els Drets de la Infància. Finalment, el diumenge 24 de novembre, a les 18 hores, l’Auditori Vaig moldre de Vila acollirà l’obra de teatre infantil “Xocolat“, de la companyia valenciana Teatre Paradís.

Aquest dissabte 26 d’octubre, les xiquetes i xiquets dels Esplais de Quart de Poblet van manifestar-se contra la pobresa.

L’Esplai Sambori i l’Esplai Somriure, com ja porten realitza’n des de fa alguns anys, van organitzar un recorregut, on les xiquetes i xiquets del nostre poble visibilitzen la seua entrega en la lluita per acabar amb les desigualtats. 

 

Les regidores Consue Campos i Llum Moral (Infància i Pau i Cooperació), van acompanyar durant la concentració a la parada de metro de Quart de Poblet, com a punt d’eixida de la marxa solidària, i el recorregut pel centre del poble a totes les persones que realitzaven la marxa.

 

 

En arribar a la plaça de l’Ajuntament, l’alcaldessa Carmen Martínez, va sumar-se a l’acte compartint la cloenda amb les xiquetes i xiquets.

 

Compartim el manifest “Pobresa Zero 2019 – Ens volem sense pobresa i defensant el planeta per la justícia i la igualtat, mobilitza’t”.

Hui, en el marc de la commemoració del 17 d’octubre, Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa, les persones, moviments socials i organitzacions que impulsem Pobresa Zero, fem una crida a l’erradicació immediata de la pobresa i la desigualtat.

Estem immersos en una situació d’emergència, provocada per un sistema econòmic neoliberal que exclou, sobreexplota i condemna a la pobresa a milers de milions de persones i al planeta. Un sistema basat en la desigualtat i l’explotació sense límit dels recursos en el qual l’erradicació de la pobresa no ha sigut una prioritat.

Hui sabem que la discriminació i el canvi climàtic afecten a tot el planeta, però que el seu impacte no es distribueix igual entre països i territoris, ni entre classes socials i gèneres. És especialment greu el cas de les dones i les xiquetes, sobre les quals recauen principalment els treballs no remunerats i a les quals, en molts llocs, se’ls impedeix l’accés a l’educació i els recursos.

Hui, en 2019, denunciem que la pobresa no sols no ha disminuït, sinó que en massa casos ha augmentat. Més de 1.800 milions de persones estan en situació de pobresa; i més de 736 milions subsisteixen en pobresa extrema, depenent, a més, en gran manera, d’activitats sensibles al canvi climàtic, com l’agricultura, la ramaderia i la pesca. Una realitat on les dones representen el 70% de les persones en situació de pobresa.

I ací assenyalem a Àfrica Subsahariana, on estan més de la meitat de les persones extremadament vulnerables. Una regió on es generen gran part dels moviments migratoris. I que, juntament amb els qui fugen dels conflictes i catàstrofes naturals, pateixen el drama de les migracions en el mediterrani.

A més, ací, hui, a Europa hi ha 113 milions de persones en risc de pobresa o exclusió, mentre que en la Comunitat Valenciana, la xifra quasi arriba al milió i mig de persones.

Per això entenem que, enfront del lliure mercat sense fre, l’especulació i l’exploració excessiva dels recursos cal buscar solucions que passen per l’equitat, la inclusió, la interculturalitat i l’economia circular.

Per tot això, exigim:

 • Que les polítiques d’Estat avancen cap a un model econòmic i de mercats que incorporen aspectes socials i ambientals, la salut i el benestar de les persones, la cura i la sostenibilitat.
 • Que el govern espanyol defense l’aprovació definitiva del Tractat Vinculant de l’ONU sobre Empreses Multinacionals i Drets Humans que es negocia en l’ONU aquesta setmana; i que s’incloguen clàusules vinculants, de respecte als Drets Humans en tots els Tractats de Comerç i Inversions-TIC.
 • Que el Govern espanyol i els altres governs de la Unió Europea signen la Carta Social Europea ‘Revisada’; i que consoliden el Pilar Europeu de Drets Socials, i reforcen la Cooperació Internacional prioritzant l’empoderament de les dones i impulsant la participació ciutadana en la presa de decisions.
 • Que s’erradiquen els paradisos fiscals, es perseguisca el frau fiscal, s’atalle l’elusió fiscal, i es garantisca que la fiscalitat siga progressiva, suficient, justa i equitativa i que reduïsca les desigualtats; actuant a més amb decisió i transparència contra la corrupció.
 • Que el Govern Autonòmic i els Ajuntaments actuen immediatament per a erradicar la pobresa i l’exclusió en la Comunitat Valenciana, a través del desenvolupament i coherència de lleis així com de pressupostos suficients que prioritzen aquestes accions.
 • Que es garantisquen els Drets Socials i els Drets Humans i que s’exigisquen a Europa polítiques migratòries i de refugi inclusives, lluitant contra el racisme que posa en perill les llibertats i els drets fonamentals. NO VOLEM CIEs.
 • Que els partits polítics que es presenten de nou a les pròximes eleccions es comprometen a complir els acords internacionals subscrits per a l’erradicació de la pobresa, dedicant el 0,7% dels Pressupostos públics consolidats per a l’Ajuda Oficial al Desenvolupament; i a desenvolupar de manera efectiva i amb pressupost suficient l’Estratègia Nacional de Prevenció i Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió 2019-2023.
 • I que nosaltres, com a ciutadania, assumim el necessari canvi de les nostres conductes de consum orientant-nos cap a models econòmics i socials alternatius i sostenibles. Perquè, si no es prenen mesures ja respecte al canvi climàtic i la fi de la pobresa, més de 100 milions de persones acabaran en l’extrema pobresa en els pròxims 10 anys.

 

Com a ciutadanes i ciutadans lluitem per una vida digna per a totes i un medi ambient saludable.

Perquè ens volem sense pobresa, i defensant el planeta. Mobilitza’t!!!!

Per la justícia i per la igualtat

ZERO, ZERO, ZERO!!!! POBRESA ZERO

 

Podeu  trobar més informació a la pàgina: www.pobresazero.org

Des d’ací volem donar les gràcies a la Coordinadora Valenciana d’ONGDs, per donar-li el suport necessari a les nostres entitats per dur endavant aquestes iniciatives.

El Consell Municipal d’Infància, arranca fort aquest nou curs amb un total de 64 xiquetes i xiquets que passen a ser part de l’òrgan per a la participació democràtica de la infància en el municipi.

En el seu 13 aniversari, les Conselleres i Consellers del curs passat van donar la benvinguda a les seues noves companyes i companys, en una vesprada per a la qual havien organitzat jocs amb els quals ensenyar els drets de la infància, conéixer el funcionament del consell, el seu recorregut i història.

 

 

 

 

 

 

 

L’acte, al qual també van acudir les famílies, va tindre una primer part, en la qual Consue Campos, Regidora d’Infància, va donar la benvinguda, va entregar el pack d’acolliment i va presentar a cadascun dels xiquets i xiquetes, donant-los les gràcies per comprometre’s com a representants de la infància per a la millora del municipi.

La vesprada va continuar amb una xicoteta reunió amb les famílies, en les quals explicar-los el valor del treball del qual ara són protagonistes les seues filles i fills i agrair-los el suport en aquest projecte.

Divendres passat van tornar a celebrar-se les eleccions per a constituir el Consell Municipal d’Infància (CMI), amb la finalitat de promoure la participació infantil en els assumptes que els afecten, donant-li la veu a les xiquetes i xiquets en els temes municipals.

Vam tindre l’oportunitat de visitar el moment en el qual realitzaven les votacions en el Col•legi San Enrique. Com es veu en les imatges, en aquest col•le s’ho prenen molt de debò… xiquetes i xiquets, a més de votar fan campanya per a ser triats i assumeixen els rols de presidència de la taula i vocals.

També ens han arribat notícies que en alguns centres, xiquetes i xiquets, han preparat les seues pròpies paperetes per a així guanyar el vot de les seues companyes i companys.

Les eleccions, són una part clau en la constitució del CMI, no sols per que és el mecanisme mitjançant el qual es constitueix en nou consell, sinó perquè són una eina amb la qual aprendre sobre la representació democràtica. En el nostre municipi, les eleccions se celebren cada any en els diferents centres escolars del municipi, en les quals es trien representants de 5é de Primària i de 1r i 3r d’ESO.

La duració del mandat dels representants és per dos cursos, podent tornar a presentar-se en els cursos següents.

Aquest òrgan, de gran importància per al present i el futur del nostre poble, pretén inculcar la il•lusió de participar activament en els assumptes municipals que afecten les xiquetes i xiquets de Quart de Poblet.

Un any més el CMI inicia el seu curs amb la celebració de les eleccions per a constituir el nou consell. Les xiques i xics del curs passat, han estat treballant per a millorar la difusió sobre el seu treball com a consell, convidant a que noves persones que puguen estar interessades se sumeixen a participar d’aquest projecte. Durant aquestes últimes setmanes, s’han realitzat sessions en els diferents cursos dels col·legis i instituts amb aquest propòsit, a més s’ha aprofitat per a recaptar informació sobre com percep la infància de Quart el seu municipi i que aquestes impressions puguen servir com a punt de partida per al treball del Consell Municipal d’Infància.


Les eleccions es celebren el dia 4 d’octubre, en cadascun dels centres escolars de Quart de Poblet, sent votades les candidatures presentades per als cursos de 5è de primària, 1er i 3er de secundària. Després de la votació, el dia 23d’octubre, se celebrarà la primera reunió en la que es constituirà el nou consell 2019-2020, reunió a la qual es convida a les famílies perquè coneguen de primera mà com serà el treball de les conselleres i consellers.

Les xiquetes i xiquets de Quart de Poblet, també han disposat de programació pròpia per gaudir de les Festes Majors Patronals Populars i de Moros i Cristians de 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tota una programació a les comissions de festes i de barris, a les que la majoria de vegades els més menuts són els protagonistes… Activitats aquàtiques, parcs infantils (inflables), mini discos infantils o les tradicionals xocolatades amb xurros són alguns exemples de propostes, en principi per als nens i nenes. Però que és de coneixement popular que els adults gaudeixen d’elles tant o més que els mateixos xiquets. Per què tal com diuen moltes vegades les nostres conselleres i conselleres… el que és bo per a la infància és bo per a totes les persones.

 

 

 

 

 

Aquest mes de juliol hem acollit a l’aula 3.0 de Quart Jove, a les xiquetes i xiquets dels cursos d’informàtica.

Durant una setmana, han rebut els coneixements necessaris per a començar a utilitzar un ordinador i algunes de les seues funcions més bàsiques, com crear i eliminar documents, editar-los, el treball en imatges… però la part que més les i els agrada és la de després de l’esmorzar quan disposen de temps per conéixer i practicar amb jocs per a ordinador diferents i educatius.

Compartim algunes de les imatges:

 

Tagged with: , , , , , , ,

Comencem la segona setmana del Campament Urbà, amb la visita de la regidora d’infància i adolescència, Consue Campos.

Aquest Campament, és una de les múltiples propostes d’activitats per a l’estiu que tenen a la seua disposició la infància i adolescència del municipi. Cada any l’oferta va creixent, recopilant activitats que van des d’escoletes amb formació musical, esportiva, anglés, educació en valors… o campaments per a dormir fora de casa, la gran majoria, organitzats per entitats que desenvolupen durant tot l’any, activitats amb xiquetes i xiquets.

A petició de les conselleres i consellers del CMI (Consell Municipal d’Infància), la temàtica i ambientació d’enguany, ha anat orientada als ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible).

En aquesta visita, van preguntar que van fer durant la primera setmana, i n’explicaren que aprofundiren principalment en el tema del medi ambient. Per a tal cosa, Paulitronics, va visitar el Campament, traslladant a les xiquetes i xiquets a Neverland, una illa on pareix que tots els habitants, més menuts, han perdut la memòria. Així que el dia d’excursió anaren a descobrir la memòria de Quart de Poblet, i visitaren llocs com l’antiga estació del tren o la plaça de l’ajuntament per conéixer-los tal com eren abans.

Pareix que encara queden moltes aventures i misteris per descobrir en aquest Campament, podeu seguir les seues aventures al seu blog: https://campamenturbaquart.wordpress.com/

Tagged with: , , , , ,

Aquest ‘grupo impulsor’ està constituït per xiquetes, xiquets i adolescents representants de consells locals de participació.

Una consellera del Consell Municipal d’Infància (CMI) de Quart de Poblet ha sigut seleccionada per a formar part del “grup impulsor” que organitzarà la 6a trobada estatal de consells de participació infantil i adolescent que cada dos anys organitza UNICEF Comité Espanyol i que tindrà lloc en 2020.

Acompanyada per una tècnica de l’àrea d’Infància, la jove va participar en la primera trobada presencial, que va tindre lloc del 15 al 16 de juny en Cercedilla (Madrid), en la que, al costat de xiquets, xiquetes i adolescents de diferents consells participació de tot el territori, van dissenyar les activitats i van definir les temàtiques i metodologia que desenvoluparan en les jornades del pròxim any.

A més del treball dut a terme per les i els més joves, el personal tècnic acompanyant va poder treballar en un espai propi sobre els reptes que afrontar durant la pròxima trobada des de la part adulta.

L’equip d’àrea de polítiques locals i de participació d’UNICEF Comité Espanyol va ser l’encarregat de dinamitzar la trobada, assumint també la coordinació del treball que es realitzarà a posteriori de cara a preparar la trobada estatal.

Quart de Poblet participa des de la primera edició en 2010 en aquesta trobada, un espai en el qual els xiquets, xiquetes i adolescents poden posar en comú les seues preocupacions i propostes, que seran recollides en els diferents manifestos elaborats per elles i ells mateixos.

Informàtica per a xiquetes i xiquets 2019, inscripció a partir del 10 de juny.

Un any més, torna aquest curs per a que les xiquetes i xiquets  nascuts els anys 2011 i 2012, puguen gaudir a la vegada que aprenen a utilitzar els ordinadors.

L’horari del curs serà de 9.30 a 12.30h., i podreu formalitzar la inscripció per a UN ÚNIC TORN, encara que tingueu l’opció d’omplir el formulari de reserves per a la inscripció en altres setmanes.

– 1er torn: de l’1 al 5 de juliol.

– 2on torn: del 8 al 12 de juliol.

– 3er torn: del 15 al 19 de juliol.

– 4t torn: del 22 al 26 de juliol.

Formulari per a la llista d’espera

El formulari d’inscripció s’obrirà el 10 de juny a les 10h. en aquesta publicació. Facilitem a continuació les instruccions d’inscripció.

 1. Instruccions:
  1- En fer la sol·licitud d’inscripció podreu reservar places per als membres d’una mateixa unitat familiar.
  2- Sols es podrà formalitzar la inscripció a un torn per xiquet o xiqueta, podent fer reserva en llista d’espera per a més torns.
  3- Recordeu que solament poden inscriure’s aquells xiquets i xiquetes nascudes entre 2011 i 2012.
  4- Les inscripcions es realitzaran en ordre d’inscripció en la web. Serà prioritari estar empadronat al municipi de Quart de Poblet.
  5- A mesura que es vagen assignant les places vacants es publicarà un llistat amb els alumnes admesos. A més, notificarem per correu electrònic o telèfon els xiquets i xiquetes admesos.

Llistat d’admissions (26 de Juny de 2019)