El Consell Municipal d’Infància i Adolescència (CMIA) de Quart de Poblet va fer ahir balanç al Ple de la Infància i Adolescència, presidit per l’alcaldessa, Carmen Martínez Ramírez, del treball realitzat durant aquest any i l’últim trimestre de l’any. Aquet ple porta realitzant-se anualment des de l’any 2006 i ha sigut únicament suspès a causa de la pandèmia de la covid19. Al ple van estar també presents la regidora d’Infància i Adolescència, Consue Campos, la coordinadora d’UNICEF Comunitat Valenciana, Marlene Perkins i la directora general de Infància i Adolescència, Rosa Molero

El CMIA ha estat treballant aquest any principalment sobre el dret a gaudir d’un medi ambient saludable. Però, com han recordat al plenari, han tractat molt més temes d’igual importància com el sexisme i el bullying, la igualtat o la importància de la participació ciutadana. Amb aquest motiu a Fireta van crear el joc de l’home llop del medi ambient, van preparar a març una campanya contra el sexisme i el bullying, van proposar als Pressupostos Participatius renovar l’aula d’Informàtica 3.0  de Quart Jove per a fomentar la Participació ciutadana a traves de l’accés igualitari a les TIC, el 4 de juliol varen commemorar el dia del medi ambient al parc fluvial del riu Túria  i han preparat la plantació d’un jardí de plantes aromàtiques el proper dissabte 19 de novembre al PAI Molí d’Animeta.

Carmen Martínez, acompanyada en la presidència per Consue Campos, va donar inici al ple agraint al CMIA l’esforç que han fet per a reprendre la seua activitat després de la pandèmia i felicitant-los per que el Consell “continue sent un espai  on les veus da les infàncies i adolescències poden ser escoltades i tingudes en compte ”

En aquest sentit, Marlene Perkins i Rosa Molero, van voler agrair a l’alcaldessa, tota la implicació i compromís amb la infància i adolescència durant la seua trajectòria en l’Ajuntament de Quart de Poblet, impulsant polítiques enfocades al foment de la participació infantil i adolescent, creant d’aquesta manera una senda que després ha servit d’exemple per a molts altres municipis.

Com a dada a destacar, el CMIA de Quart de Poblet, representat per Lucas de Sousa, va ser elegit per a formar part del Consell d’Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana, òrgan autonòmic que reconeix el dret a la participació de la infància i l’adolescència en tots els àmbits, tant de l’esfera pública com de la privada.

L’actual Consell, integrat per 34 xics i xiques i adolescents es va constituir a el 9 de febrer d’aquest any. Entre les activitats més destacades realitzades fins ara han estan la seua participació en el Fòrum d’Infància i Adolescència de Quart de Poblet, la VII Trobada Nacional de Consells de Participació Infanti i Adolescent a Càceres, el Fòrum Jove de Quart de Poblet, la participació al Campament Urbà i la preparació per part del grup impulsor de la trobada provincial de la xarxa CAI.

 

 

Dissabte passat 19 de novembre, per motiu de la commemoració del 20 de novembre, dia internacional dels drets de la infància i adolescència, els xiquets, xiquetes i adolescents dels esplais i el CMIA de Quart de Poblet es van reunir per a jugar i reivindicar els seus drets en el PAI Vaig moldre d’Animeta.

Més de 50 xiquetes, xiquets i adolescents van participar durant aquest matí. En l’acte va ser present Consue Campos, regidora d’infància i adolescència. Durant la jornada les xiquetes, xiquets i adolescents, van jugar, apendre i divertir-se i van poder gaudir de diverses activitats com un trivial gegant sobre els drets de la infància, la plantació d’un jardí d’aromàtiques, el soterrament d’una càpsula del temps i un espectacle de màgia. En l’acte va estar

 

Per a acabar, hui compartim els últims dos vídeos que el CMIA de Quart de Poblet ha preparat per a aquesta setmana de la infància.

Als vídeos ens expliquem com es un dia normal al consell i totes les activitats que han fet al CMIA durant aquest 2022.

Moltes gràcies CMIA de Quart, per aquests vídeos tan especials!

Durant aquesta setmana de la infància us compartim el manifest d’infància i adolescència d’UNICEF que es va elaborar a Càceres durant la VII trobada estatal de Consells de Participació infantil en el qual 177 xiquetes, xiquets i adolescents de tots els racons d’Espanya es van reunir durant el cap de setmana del 4 al 6 de novembre, per a treballar sobre:

  • Salut mental
  • Educació
  • Desigualtat i pobresa
  • Medi ambient
  • Seguiment de l’Estratègia de Desenvolupament Sostenible: Reforçar les zones rurals
  • Seguiment de l’Estratègia de Desenvolupament Sostenible: Posar fi a les injustícies i amenaces

Tres representants del CMIA de Quart de Poblet van tindre l’oportunitat de participar en aquesta trobada, en la qual a més d’aportar les seues idees i inquietuds, van conéixer de primera mà moltes més experiències de participació d’altres xiquetes, xiquets i adolescents de tot el territori espanyol.

 

 

Per què es important un consell d’infància? Aquesta es la pregunta que ens responen hui les conselleres i consellers del CMIA de Quart de Poblet.

Hui, dins de les activitats de la setmana de la infància, compartim un vídeos que ha preparat el Consell Municipal d’Infància i Adolescència de Quart de Poblet.
El CMIA ens conta què és un consell d’Infància i Adolescència.

El passat dimarts 15 de novembre els Esplais Valencians van presentar el llibre: “Projecte educatiu AEV – Guia metodològica” a Quart Jove.
A la sessió va assistir Consue Campos, regidora d’Infància i Adolescència de Quart de Poblet. Va ser una vesprada plena d’il·lusions i reflexions, on l’associació d’esplais valencians va mostrar tot el treball i esforç realitzats durant els últims anys per a realitzar aquest llibre.
La nostra enhorabona!

Continuem amb la setmana de la infància.

Per a aquest dimarts 15 de novembre el CMIA de Quart de Poblet, ha preparat un vídeo, on expliquen que són els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Arranquem la setmana de la infància. Per a aquest primer dia les conselleres i consellers del Consell Municipal d’Infància i Adolescència de Quart de Poblet han preparat un vídeo explicant que són els drets de la infància.