El CMI de Quart de Poblet porta a Les Corts les seues aportacions a la Llei d’Infància

Els consellers i conselleres participen en el Fòrum Infantil d’UNICEF al costat de les altres Ciutats Amigues de la Infància valencianes

Les conselleres i consellers del Consell de Municipal d’Infància de Quart de Poblet van comparèixer ahir en les Corts Valencianes, on van llegir un manifest i van fer les seues aportacions referent a la futura Llei d’Infància en la qual han participat activament en el seu procés d’elaboració.

La compareixença es va produir amb motiu del XX Fòrum Infantil d’UNICEF, celebrat en Les Corts amb l’objectiu de fer visible el dret a la participació de la infància i fomentar el diàleg de les xiquetes i xiquets amb les institucions, emmarcant-se entre les activitats de celebració del Dia Universal de la Infància.

Enguany, el Fòrum Infantil va comptar amb la participació de les i dels membres dels Consells Municipals Infantils de les ciutats valencianes reconegudes amb el segell de Ciutat Amiga de la Infància d’ Unicef Comité Español, entre les quals es troba Quart de Poblet al costat dels municipis d’Alzira, Mislata, Torrent, Sagunt i Morella.

Les xiquetes i xiquets del CMI van assistir acompanyats per la regidora d’Infància i Adolescència, Consue Campos, al costat de l’equip tècnic de l’àrea que dirigeix. La regidora va destacar el valor i el significat d’aquesta experiència per a les xiquetes i xiquets del municipi, així com el gran treball realitzat per les conselleres i consellers que durant mesos han analitzat, reflexionat i realitzat propostes a l’esmentada llei.

A l’acte, presidit per Enric Morera, president de Les Corts, junt a la vicepresidenta del Parlament Valencià i alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez Ramírez, van assistir el president d’UNICEF, Jorge Cardona, i la directora general d’Infància, Rosa Molero, a més d’altres autoritats i representants dels municipis participants. Carmen Martínez es va mostrar especialment emocionada i orgullosa del treball del CMI de Quart de Poblet, el camí del qual segueix molt a prop des de la seua creació, reunint-se periòdicament amb els consellers i conselleres i participant en algunes de les seues activitats.

El CMI de Quart de Poblet ha complit 11 anys d’existència com a òrgan de participació i d’implicació de les xiquetes, xiquets i adolescents en la vida del municipi, totalment consolidat i que ha crescut any rere any, tant en el nombre de membres com en la diversitat i qualitat dels seus projectes i actuacions, sempre d’acord a les opinions i inquietuds dels ciutadans i ciutadanes de menor edat del nostre poble.

Els i les participants van ressaltar en les seues intervencions la importància que la futura Llei atenga les necessitats dels xiquets i xiquetes, la lluita contra la pobresa infantil, i que garantisca el seu dret a créixer en ciutats amigables amb la infància. Van emfatitzar en la importància que se’ls considere subjectes de dret i que s’els escolte i es valoren les seues aportacions en les decisions que afecten a allò que té a veure amb la seua vida, i especialment en el que afecta als seus drets.

La Regidoria d’Infància de Quart de Poblet, al costat del CMI es troba preparant les accions destinades a la commemoració del Dia Universal dels Drets de la Infància, dins de les quals les conselleres i consellers realitzaran una albergada de treball destinada a la preparació del pròxim Ple d’Infància de Quart de Poblet, que tindrà lloc el 23 de novembre en el Saló del Plens de l’Ajuntament i en el qual, entre altres coses, les xiquetes i xiquets del Consell presentaran públicament, junt a la regidora d’Infància i Adolescència, Consue Campos, el Pla d’Infància i Adolescència de Quart de Poblet 2017-2021, que va ser aprovat per unanimitat de tots els grups polítics en Ple Municipal en el mes de setembre, i en el qual han participat, entre unes altres, totes les entitats d’infància del municipi a través del Fòrum d’Infància.