25 i 26 de maig: la Comunitat Valenciana celebra les seues jornades de Ciutats Amigues de la Infància

La trobada en línia abordarà la necessitat d’incorporar l’enfocament de drets de la infància en les respostes a la pandèmia i posarà en valor el treball de municipis Ciutats Amigues de la Infància de la Comunitat.

La Comunitat Valenciana organitza unes noves jornades de Ciutats Amigues de la Infància: una trobada que tindrà lloc els dies 25 i 26 de maig i que estarà relacionat amb els objectius de la Iniciativa i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

Dirigides al personal tècnic i responsables polítics de l’àmbit municipal amb vincle amb infància, les jornades es desenvoluparan en dues sessions en les quals s’exposaran iniciatives de cadascuna de les 14 Ciutats Amigues de la Infància reconegudes a la Comunitat Valenciana com a resposta a la pandèmia.

Les jornades busquen formar i sensibilitzar sobre la necessitat d’incorporar els drets de la infància en les polítiques i iniciatives de resposta i recuperació enfront de la pandèmia i posar d’en valor, com a exemple de bones pràctiques, el treball ja realitzat pels municipis Ciutats Amigues de la Infància de la Comunitat Valenciana.

Totes les iniciatives exposades tindran relació amb:

  • els 5 Objetius de la Iniciativa Ciutats Amigas de la Infància.
  • els Objectius de Desenvolupament Sostenible: les intervencions giraran entorn de temàtiques vinculades amb drets d’infància que tenen un impacte directe sobre l’Agenda 2030 i la consecució dels ODS des de l’àmbit local.
  • diferents línies temàtiques que des de Ciutats Amigues de la Infància s’han anat impulsant com a resposta a la pandèmia: participació infantil, ús de l’espai públic, planificació estratègica, bretxa digital i dret al joc.

Durant les jornades podrem gaudir de diverses conferències, de la mà de Rosa Molero, directora general d’infància i adolescència, Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de Generalitat Valenciana, i Lucía Losoviz, responsable de polítiques locals i participació d’UNICEF Espanya.

També hi haurà taules redones i una taula de debat, en les quals podrà conéixer-se les experiències, en les temàtiques assenyalades, de 14 municipis reconeguts com a Ciutats Amigues de la Infància en la Comunitat Valenciana. Finalment es comptarà amb la participació d’altres convidats, entre ells Antonio Rial, professor de la Universitat de Santiago de Compostel·la; representants de la Plataforma Revuelta Escolar i de l’Ajuntament de Vitòria.

Informació general sobre les jornades

  • Metodologia: Les jornades es desenvoluparen en taules redones, conferències i espais de debat, dinamitzats per part d’UNICEF Comité Comunitat Valenciana i comptaran amb un espai inicial que permeta als assistents i ponents conéixer-se i saludar-se d’una forma la més pròxima possible malgrat l’entorn virtual (generant sales de speed dates en la sessió de benvinguda).
  • Programa: disponible en valencià i en castellà.
  • Dies: 25 i 26 de maig de 2021.
  • Hora: D’11 h a 14 h, amb un descans.
  • Modalitat en línia en la plataforma Zoom.
  • Imprescindible inscripció prèvia.

Inscripcions en la web de Ciutats Amigues.