Informàtica per a xiquetes i xiquets 2019

Informàtica per a xiquetes i xiquets 2019, inscripció a partir del 10 de juny.

Un any més, torna aquest curs per a que les xiquetes i xiquets  nascuts els anys 2011 i 2012, puguen gaudir a la vegada que aprenen a utilitzar els ordinadors.

L’horari del curs serà de 9.30 a 12.30h., i podreu formalitzar la inscripció per a UN ÚNIC TORN, encara que tingueu l’opció d’omplir el formulari de reserves per a la inscripció en altres setmanes.

– 1er torn: de l’1 al 5 de juliol.

– 2on torn: del 8 al 12 de juliol.

– 3er torn: del 15 al 19 de juliol.

– 4t torn: del 22 al 26 de juliol.

Formulari per a la llista d’espera

El formulari d’inscripció s’obrirà el 10 de juny a les 10h. en aquesta publicació. Facilitem a continuació les instruccions d’inscripció.

 1. Instruccions:
  1- En fer la sol·licitud d’inscripció podreu reservar places per als membres d’una mateixa unitat familiar.
  2- Sols es podrà formalitzar la inscripció a un torn per xiquet o xiqueta, podent fer reserva en llista d’espera per a més torns.
  3- Recordeu que solament poden inscriure’s aquells xiquets i xiquetes nascudes entre 2011 i 2012.
  4- Les inscripcions es realitzaran en ordre d’inscripció en la web. Serà prioritari estar empadronat al municipi de Quart de Poblet.
  5- A mesura que es vagen assignant les places vacants es publicarà un llistat amb els alumnes admesos. A més, notificarem per correu electrònic o telèfon els xiquets i xiquetes admesos.

Llistat d’admissions (26 de Juny de 2019)

Un estiu diferent 2019

Albergada Fi de Curs 2019 – Benicàssim

Els nostres xiquets i xiquetes del Consell Municipal d’Infància i Adolescència han gaudit d’un diferent cap de setmana, amb la ja tradicional trobada de fi de curs, que recordem va ser una petició d’elles i ells.

Aquest dissabte, l’Alberg Juvenil Argentina, a Benicàssim, va acollir l’albergada de fi de curs, després d’una benvinguda de jocs, preparats per la comissió encarregada, van donar pas a temps de lleure, per banyar-se a la piscina.

La cosa interessant va vindre a la vesprada, quan les conselleres i consellers van començar el treball d’avaluació del curs, arreplegant els seus aprenentatges i reflexions per al curs vinent. Hi hagué més coses que l’avaluació, també van tindre temps per anar a preparar un berenar de germanor i anar a la platja una estoneta.

Ja a la nit, la comissió de Jocs Nocturns, va preparar una divertida vetllada amb un passeig per l’avinguda marítima per a finalitzar la jornada.

Diumenge de matí va ser de nou, moment de treball compartir en el que fer el plantejament de les línies per al començament del curs venint. A última hora del matí, s’esperava l’arribada de familiars que venien a recollir a les conselleres i consellers. No sent això un comiat definitiu, i quedant per a la pròxima i última reunió del curs del CMI, el 5 de juny, per a fer avaluació entre totes i tots, i comiat fins a setembre de 2019.

Tagged with: , , , , , , ,

8é Ciberencuentro – Alcalá d’Henàres

El cap de setmana de 10, 11 i 12 de maig, cinc dels nostres cibercorresponsals, es van desplaçar a Alcalá de Hénares, per a participar en el 8é Ciberencuentre.

Desi, Marc, Alba, Pablo i Antonio, es van reunir juntament amb xiques i xics de tota Espanya, per a abordar sobretot temes de ciberseguretat, que és una de les qüestions que més preocupen ha aquests ciber-reporters… Algunes fonts ens han dit que va haver-hi temps per a moltes més coses, visita nocturna per a conéixer els secrets d’Alcalá de Henares, temps per a jugar o descansar de manera conjunta i divertir-se, també ens consta els temps de treball de les xiques i xics ha sigut important i que no es quedarà en realitzat durant aquests dies, sinó que tindrà continuïtat durant enguany a través de grups de treball.

Uns onze grups de diferents municipis i edats han pogut fer les seues aportacions i donant les seues opinions, que és una mica del que aquestes i aquests joves saben molt, que millor que llegir els seus post amb les seues impressions sobre aquesta trobada en la web de de cibercorresponsales.

https://www.cibercorresponsales.org/Search?q=ciberencuentro2019

En ciberportada, la nostra consellera Alba:

Pots llegir més en la web de plataforma por la infancia.

Tagged with: , , , , ,

Campament Urbà 2019

 

Torna el Campament Urbà 2019!!

Desprès d’uns anys “d’Escoletes d’Eestiu”, recuperem l’antiga essència dels campaments de poble, espais d’oci educatiu en los que les xiquetes i xiquets es traslladen a un món de fantasia, màgia, jocs, diversió… on el curs escolar queda arrere i dona pas a la creativitat, al riure, a divertir-se, cantar, ballar, en definitiva a passar-ho bé i gaudir d’unes merescudes “vacances”

Enguany el campament serà del 25 de juny al 26 de juliol. Al col·legi Villar Palasí. Poden participar les xiquets i nascudes entre 2006 i 2015 (escolaritzats)

Setmanes:

del 25 al 28 de juny

de l’1 al 5 de juliol

del 8 al 12 de juliol

del 15 al 19 de juliol

del 22 al 26 de juliol

 

Preus:

Matinal amb desdejuni (de 7.30 a 9h): gratuït

Matins (de 9 a 14h): 39€ o 34€* – setmana del 25 al 28 de juny: 32€ o 28€*

Menjador (de 14 a 15h): 26€ – setmana del 25 al 28 de juny: 21€

*Descompte familiar: per a germanes i germans.

 

Inscripcions:

Fitxa d’inscripció, a la pàgina web (campamenturbaquart.wordpress.com) o a Quart Jove. Cal entregar-la amb la documentació necessària a Quart Jove, preferiblement abans del 17 de juny, tot i que les renovacions podran fer-se setmanalment.

 

Més informació:

Quart Jove ( dilluns a dijous de 9 a 14 i de 17 a 20 hores, i divendres de 9 a 14 hores)

direcció de correu electrònic: info@impuls.onl

Número de telèfon: 96 153 14 59

Tagged with: , ,

Juntes contra el Bullying, la presentació de la campanya

El Consell Municipal d’Infància (CMI) de Quart de Poblet té com a objectiu aconseguir que l’assetjament escolar o bullying es reduïsca a zero en el municipi. Per a això, els i les conselleres porten dos anys treballant entorn d’aquesta xacra social i ahir van presentar en Quart Jove la campanya “Juntes contra el Bullying”. A l’acte van assistir l’alcaldessa, Carmen Martínez, la regidora d’Infància, Adolescència i Joventut, Consue Campos, la regidora d’Educació, Cultura i Igualtat, Cristina Mora, els directors, directores i representants de centres educatius del municipi, així com les AMPES, les mares i pares de les xiquetes i xiquets del Consell i entitats que formen part del Fòrum d’Infància.

Els consellers i conselleres van explicar que fa dos anys van decidir centrar el seu treball en l’anàlisi del bullying i en la cerca de propostes de prevenció i acció, nascudes d’ells mateixos, que per la seua edat estan més pròxims a la manera de sentir i a les emocions dels xics i xiques que pateixen assetjament o que tenen algun problema al qual no saben com fer front.

Així va nàixer la campanya “Juntes contra el Bullying”, en la qual han elaborat tres vídeos de conscienciació i sensibilització amb missatges com: “busca ajuda i recorda que vals molt, que eres increïble com eres”; cartells amb forma de CD amb codis QR perquè puguen ser descarregats des del mòbil els vídeos, i la gran novetat que es va donar a conéixer públicament ahir: bústies amb “instàncies amigues”, que pretenen ser un punt de comunicació, d’alleujament i d’expressió per a les víctimes d’assetjament escolar o per als qui ho estan passant mal i no saber molt bé què fer. A banda del seu principal fi, que és arreplegar les inquietuds, queixes o demandes de les xiquetes i xiquets, que per la seua edat no poden presentar-les per registre d’entrada en una instància general a l’Ajuntament.

L’objectiu és que puguen fer el primer pas de comunicar-se, encara que siga de forma anònima, perquè això servirà per a detectar més casos.

Ahir van entregar als representants de col•legis i instituts presents en l’acte una bústia amb “instàncies amigues” i amb el pack de la campanya perquè el col•loquen als centres. Els han pintat i decorat ells i elles mateixos, i també s’encarregaran de buidar-los i de veure cada cas, assistits pels monitors i monitores que els acompanyen en el seu treball com a consellers i conselleres. En funció de cada situació, se seguiran els passos necessaris per a actuar.

Quant a les instàncies amigues, estan basades en el model d’instància general de l’Ajuntament però traduïdes a un llenguatge amb què l’infància, adolescència i joventut se senten més identificades. Ací poden exposar què els ocorre i indicar la urgència de rebre atenció. Les bústies estaran també a les Cases de Joventut i s’han oferit a les associacions del Fòrum d’Infància.

L’objectiu del CMI és continuar treballant en aquest sentit i, per aquesta raó, van plantejar també als representants dels centres educatius la possibilitat d’organitzar de cara al pròxim curs un concurs de creació entorn del bullying, adaptat als diferents nivells formatius: Primària, Secundària i Batxillerat.

 

Tagged with: , , , , , ,

Les imprescindibles

En el marc de les eleccions que se celebraran els pròxims 28 d’abril i 26 de maig, UNICEF, va proposar als Consells de Participació Infantil i Adolescent, elaborar les propostes “imprescindibles” per part de les xiquetes, xiquets i adolescents que els grups polítics haurien de considerar de cara a les pròximes eleccions.

 

Es tracta de visibilitzar la veu d’elles i ells, d’exercir el seu dret a la participació, encara que no voten, sí que tenen dret a la participació, tal com assenyala la Convenció sobre els Drets del Xiquet.


Per tal d’introduir el tema, es va començar en repassar conceptes relacionats amb la política:

 

 

Posteriorment es va realitzar una reflexió sobre com les xiques i xics veuen el seu municipi, que coses millorarien o sobre les que consideren que els polítics haurien d’actuar.
Finalment, van redactar un document en el qual recollir cadascuna de les seues propostes, entorn de medi ambient, mobilitat i urbanisme, oci i temps lliure, esports, salut i benestar, cultura i educació. Totes elles queden recollides en un document, que ha sigut entregat als grups polítics, en la sessió de ple extraordinària que es va celebrar aquest 17 d’abril, al saló de plens de l’Ajuntament.

 

 

Tant els grups polítics com l’Alcaldessa, van agrair l’esforç del Consell, i assenyalaren la seua intenció d’incorporar les seues propostes als programes.

 

 

 

Ara queda estar atents, a veure si tal com han dit, algunes d’estes s’incorporen als programes.

Tagged with: , ,

IV Trobada de Consells de Participació Infantil de Valencia – Alzira

Dissabte, 6 d’abril, a les 9 del matí, eixíem en autobús amb les companyes de Sagunt, direcció a Alzira, lloc on s’han reunit les xiquetes i xiquets dels consells de participació infantil de les Ciutats Amigues de la Infància de la província de València: Almussafes, Mislata, La Pobla de Farnals, Quart de Poblet, Sagunt, Torrent i la mateixa Alzira. Es tracta de la IV trobada de participació infantil que s’organitza de la mà d’UNICEF Comité Comunitat Valenciana. Enguany ens sentim especialment feliços de l’increment considerable de participants a causa del creixement de municipis amb el segell de Ciutat Amiga de la Infància, que en 2018 van passar de 5 a 8 a la província.

 

 

A més aquest dissabte, també s’han trobat les xiquetes i xiquets dels municipis d’Alcoi, Teulada-Moraira i Xàbia, en la seua primera trobada anual, que va acollir com a amfitrió l’Ajuntament de Teulada-Moraira amb l’objectiu de compartir experiències i coneixements sobre la seua labor com a conselleres i consellers en els seus respectius municipis.

 

La trobada d’enguany, ha estat organitzada per les xiquetes i xiquets del consell d’Alzira. Amb una benvinguda, en la que van presentar als diferents Consells presents i els seus representants polítics que amb la col·laboració d’una consellera o conseller per municipi, van donar inici a la jornada. En el cas de Quart de Poblet, va ser la Regidora d’Infància, Adolescència i Joventut, Consue Campos amb Julia Díaz, les qui representaren al nostre poble.

 

 

Jorge Cardona, President d’UNICEF Comité Comunitat Valenciana va assenyalar “La importància i la pertinència de la veu de xiquets i xiquetes ens recorda als adults la nostra obligació d’escoltar-los i tindre’ls en compte com a usuaris de l’espai públic. Des d’UNICEF continuem animant als ajuntaments, com a administració local més pròxima a la ciutadania, a continuar facilitant estructures que permeten l’exercici d’aquest dret.”

 

 

Després de la part institucional, va començar el temps de joc, per grups les xiques i xics organitzats entorn a llocs emblemàtics o singulars d’Alzira, jugaren per conéixer un poquet als companys en què anaven a compartir la resta d’activitats del matí. Tras l’esmorzar en “La Gallera” van iniciar la part grossa del contingut de la jornada.

 

 

Per grups, es van distribuir entorn de les activitats per aprofundir i comparar en el compliment dels drets dels infants. Entre altres, van desenvolupar activitats per parlar de quines coses tenen en comú o són diferents entre els consells de participació. Aprofitant-lo per a posar-lo en comú a la clausura de la jornada. A les dos, es va fer parada tècnica per a dinar, i la resta de la vesprada la van dedicar exercir el seu dret preferit, el dret a jugar, amb les companyes i companys de la resta de CAI’s.

 

 

A més, es comptà amb l’assistència de Rosa Molero, Directora General d’Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana com a convidada a la clausura de la jornada i que aprofità per a donar les gràcies pels treballs tan valuós que fan des dels Consells, compartir en la resta de municipis el compromís de desenvolupar la versió amigable de la llei d’infància abans que acabe l’any i demanar un favor, perquè totes les conselleres i consellers, ajuden a la direcció general en el desenvolupament de l’estratègia valenciana de la Llei de drets i garanties de la Infància i Adolescència.

 

Tagged with: , , , , , ,

Visita de la directora general d’infància i adolescència a la reunió del 3 d’abril

Aquest dimecres, la reunió del Consell Municipal d’Infància i Adolescència de Quart de Poblet ha sigut un poquet diferent. Ja que van tindre la visita de la Directora General d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, que s’apropat per parlar amb les xiquetes i xiquets sobre com han quedat reglejades les seues aportacions a la llei de drets i garanties de la infància i adolescència. La nostra regidora, Consue Campos, va donar la benvinguda i va agrair la presència de Rosa, per apropar-se a una reunió del CMI.

Les nostres conselleres i consellers van preparar algunes preguntes sobre com han fet per a incloure les seues idees a la norma. Recordem que fa uns mesos, la nostra consellera Llum, va reclamar l’increment de la participació de les xiquetes i xiquets, amb la creació de més Consells, i l’elaboració d’una versió “amigable” i accessible. De fet aquesta va ser una de les preguntes que va fer la Consellera Sara, i Rosa va contestar-li que estaven treballant-la i que esperaven que per a finals de 2019 poder donar-li l’esborrany perquè els consells de participació li donen el vistiplau i poder presentar-la.

Com no podia ser d’altra manera, van preguntar per com anava la llei a regular el tema dels deures, tant en primària com en secundària, a la qual cosa la directora va explicar que també estaven treballant en l’àrea d’educació, en primària era més senzill obtindre el compromís per part de totes les parts de com conciliar el temps de lleure, oci i joc, amb la part formativa, respectant els temps necessaris per a cada cosa. En secundària és diferent, ja que part de l’aprenentatge depén de l’autonomia de l’estudiant.

També van preguntar com s’havia vist enriquida la llei en les aportacions de les xiquetes i xiquets, si tornarien a contar en elles i ells i so hi havia alguna cosa que ella havia inclòs en el seu dia a dia. Al que Rosa va respondre, que una cosa molt important havia sigut la incorporació a tots els seus àmbits d’actuació l’enfoque de drets i l’interés superior de la xiqueta i el xiquet, posant-lo per davant de qualsevol altra cosa. A més a ver treballat de la mà de la infància en aquest procés modificat el llenguatge de les persones adultes que treballen en aquest àmbit, passant de parlar de menor, a parlar d’infància i adolescència, amb un llenguatge més inclusiu.

Per últim, es va aprofitar per a parlar del tema de la violència, com que enguany el Consell està desenvolupant una campanya, entorn de la problemàtica del Bullying, i que el capítol II de la llei, tracta sobre la “Protecció de la vida i de la integritat física i psíquica” van demanar que per al desenvolupament de la norma es tinguera en compte que el maltractament també es podia donar entre iguals, que això era un aspecte que també havien de tindre en compte i ara mateix no es contemplava a la llei.

Van aprofitar la visita de la directora, per a preguntar-la a banda de la llei, perquè el telèfon d’ajuda a la infància era tan llarg (11611), se’ls va explicar que era un telèfon compartit a la Unió Europea, però que tractarien de veure si podria canviar-se per un número més senzill.

Tagged with: , , ,

Apertura del nou espai “Trenquem Barreres”

Les xiquetes i xiquets del nostre Consell, han visitat de primera mà, les noves instal•lacions que s’han inaugurat aquest cap de setmana a la plaça San Rafael.El local, que ha obert les seues portes aquest 30 de març, pretén ser un espai en què grans i menudes puguen compartir moments de convivència, realitzant activitats per a totes les edats en aquesta zona del poble. Per aquesta raó, a la seua inauguració han estat convidades entitats que treballen en xiquets, com els esplais Sambori i Somriure així com el Consell d’Infància, com persones del club de convivència que organitzaven “Jocs tradicionals” per als més menuts.
Tot el vecindari, ha estat convidat a visitar el nou espai. Les conselleres i consellers, com altres xiquetes i xiquets del barri, han jugat a l’espai i a la plaça… gaudint i compartint en la resta de gent.

Tagged with: , , , ,
Top